Donald Tramp
Profimedia
Donald Tramp

Profimedia

Donald Tramp, Foto: Profimedia

Agencija navodi da su u tom paketu tenkovi, bojni brodovi, sistemi raketne odbrane, radarska i komunikaciona kao i tehnologija sajber bezbednosti.

Navodi se da se očekuje da objava ove prodaje dogodi sutra, a zvaničnici od kojih je AP dobio ove informacije nemaju dozvolu da o toem pričaju javno i insistirali su na anonimnosti. Veći deo paketa odnosi se na ono što su SAD obećale Saudijcima pre dolaska Trampa na vlast.

AP navodi da je, odvojeno od informacije dobijene od neimenovanih zvaničnika, Trampova administracija informisala američki Kongres da će prodati 500 miliona dolara vrednu isporuku precizno vođene municije Saudijskoj Arabiji.

Stejt department je naveo da će municija poboljšati mogućnosti gađanja saudijske vojske, posebno u Jemenu gde je kritikovana zbog civilnih žrtava u borbi protiv pobunjenika koje podržava Iran. 

Komentari (2)

ŠVERCER TRAMP

20.05.2017 14:05

I PLUS BOMBARDUJE NEDUŽNE!

momazver

21.05.2017 07:55

Pravi je biznismen i zbog toga veliki biznis NEĆE DOZVOLITI smenu Trampa,ama i da je nešto kriv.On je,po izveštajima obe strane,a i svetskih medija, sa Saudijcima zaključio poslove vredne 350.000.000.000/trista pedeset milijardi dolara/.To je količina love koju mi smrtnici ne možemo ni da zamislimo!