Tramp pričao sa putinom Putin telefon
Profimedia
Tramp pričao sa putinom Putin telefon

Profimedia

Tramp pričao sa putinom Putin telefon, Foto: Profimedia

"Posle razgovora s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koji je trajao 45 minuta, predsednik SAD sada je razgovarao telefonom s trećim od pet lidera–, predsednikom Rusije Putinom“, napisao je portparol Bele kuće Šon Spajser na svojoj stranici na Tviteru.

Rusija očekuje da će odnosi Moskve i Vašingtona, koji su, prema oceni ruskih vlasti, tokom mandata Baraka Obame u potpunosti degradirani, početi da se poboljšavaju posle stupanja Trampa na dužnost američkog predsednika.

Tramp i Merkel razgovarali telefonom 45 minuta

Predsednik SAD Donald Tramp danas je 45 minuta razgovarao telefonom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, saopštio je portparol Bele kuće Šon Spajser.

Portparol Bele kuće Šon Spajser napisao je ranije na svojoj stranici na "Tviteru" da Tramp, nakon razgovora sa nemačkim kancelarom koji je trajao 45 minuta, razgovara telefonom predsednikom Rusije, trećim od pet lidera.

Spajser je objavio fotografiju na kojoj se vidi da Tramp razgovara telefonom, a oko njegovog stola sede i stoje potpredsednik SAD Majk Pens, šef kabineta američkog predsednika Rajns Pribas, savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin i savjetnik za strateška pitanja Stiven Benon.

Tramp je prethodno na "Tviteru" naveo da će sa Putinom razgovarati o poboljšanju odnosa, kao i o "informacijama o tome šta treba raditi u narednih sedam dana".

Najavljeno je da će američki predsednik razgovarati i sa francuskim kolegom Fransoam Olandom, kao i sa premijerom Australije Malkolmom Turnbulom. 

POVEZANE VESTI:

 

Komentari (2)

Andja

28.01.2017 19:59

Drugi .. prvo je zvao Angelu Merkel ..

Marko

28.01.2017 21:34

Trampa niko ne moze da kupi za koferce i neku sicu ,E Putin to ne voli