Donald Tramp i Barak Obama
Tanjug/AP
Donald Tramp i Barak Obama

Tanjug/AP

Donald Tramp i Barak Obama, Foto: Tanjug/AP

Odlazeći američki predsednik Barak Obama dočekao je danas novoizabranog predsednika Donalda Trampa u Beloj kući, kako bi izvršio nesmetan prenos vlasti posle Trampove neverovatne pobede na izborima.

Tramp je došao u Belu kuću u pratnji supruge i zeta. Dok su Tramp i Obama raspravljali o politici, Melanija je sa Mišel razgovarala o tome kako izgleda odgajati decu u Beloj kući.

Barak je nakon razgovora koji je trajao oko sat vremena, sproveo Trampa po Beloj kući.

Nakon sastanka Obama je rekao da su on i Tramp imali odličan razgovor koji je obuhvatio niz tema iz oblasti spoljne i unutrašnje politike.

Tramp je kazao da je susret trajao duže od predviđenog i da su razgovarali o brojnim temama. 

Podsetimo, Obama je prethodno snažno podržavao Trampovu demokratsku rivalku, bivšu državnu sekretarku Hilari Klinton.

Tramp će Bele iz kuće Tramp će otići na Kapitol hil, gde će imati odvojene sastanke sa predsednikom Predstavničkog doma Kongresa Polom Rajanom i liderom vladajuće većine u Senatu Mičom Mekonelom.

Obama je juče izjavio da će uprkos brojnim neslaganjima sa Trampom, osigurati nesmetanu predaju vlasti po uzoru na bivšeg predsednika DŽordža Bušsa.

"Pre osam godina, predsednik Buš i ja smo imali značajna neslaganja, ali tim predsednik Buša nije mogao biti profesionalniji u osiguravanju nesmetane tranzicije vlasti. Tako da sam naložio svom timu da sledi primer tima predsednika Buša", izjavio je Obama.