Donald Tramp i Hilari Klinton
Profimedia.rs
Donald Tramp i Hilari Klinton

Profimedia.rs

Donald Tramp i Hilari Klinton, Foto: Profimedia.rs

Tramp je na mitngu u sali jedne srednje škole u Pensilvaniji napao Bernija Sandersa zbog odustajanja u nadmetanju sa Klintonovnom za predsedničku nomininaciju ispred Demokratske stranke.

„Napravio je dogovor sa đavolom. Ona je đavo“, rekao je Tramp, prenosi Bi-Bi-Si.

On je i ranije davao slične kvalifikacije, ali je sada prvi put direktno Klintonovoj pripisao ovu osobinu.

Demokrate i republikanci osudili su ranije Trampove komentare o roditeljima jednog američkog vojnika muslimanske veroispovesti koji je poginuo u bombaškom napadu u Iraku 2004. godine, kada je imao 27 godina.

Bivši republikanski senator Džon Mekejn rekao je da Tramp "nema dozvolu da blati najbolje među nama".

Vojnikovi roditelji rekli su da je vreme da se neko usprotivi Trampu, a on ih je optužio da su pokrenuli "zlonameran" napad na njega.

Tramp je izazvao kontroverzu izjavom da je vojnikova majka Gazala Kan bila sprečena da govori na konvenciji demokrata prošle sedmice.

Istovremeno, američki milijarder Voren Bafet pozvao je Trampa da objavi podatke o povratu poreza. Tramp je izjavio da te informacije ne mogu biti javne dok finansijske vlasti ne završe reviziju.

Bafet je u govoru na skupu podrške Klintonovoj rekao da ne postoje pravila koja zabranjuju objavljivanje podataka o povratu poreza, niti zabranjuju ljudima da postavljaju pitanja o tim informacijama.

Komentari (1)

Tatum park

02.08.2016 08:57

Magistar Ryder bi svakako za ovu izjavu isprasio oboje nestasne dece po turu!Zato sto iznose prljav ves iz kuce!