Donald Tramp
Profimedia
Donald Tramp

Profimedia

Donald Tramp, Foto: Profimedia

Katlin Troja Makfarland, Kej-Ti (KT po inicijalima), biće pomoćnica savetnika za nacionalnu bezbednost, za koga je Tramp imenovao bivšeg generala Majkla Flina, a advokat u Trampovoj kampanji Donald MakGan imenovan je za glavnog pravnog savetnika Bele kuće, objavio je tranzicioni tim novoizabranog predsednika.

Tramp međutim održava neizvesnost oko budućeg državnog sekretara dok provodi produženi praznični vikend na svom imanju na Floridi za Dan zahvalnosti. Zbog tog porodičnog praznika koji se slavi poslednjeg četvrtka u novembru, SAD se sasvim zaustave i tog dana, i sve do kraja vikenda.

Zato se ne očekuje nikakvo značajnije imenovanje pre ponedeljka, rekao je portparol Trampa danas novinarima, dok se borba oko budućeg državnog sekretara zahuktala. Rivalske frakcije američke Republikanske partije ušle su u oštru i javnu bitku oko budućeg šefa diplomatije, radi uticaja na novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa. U nadmetanju za budućeg državnog sekretara su s jedne strane pristalice Mita Romnija, a s druge strane Rudija đulijanija, piše Njujork tajms.

KT Makfarland ima više decenija iskustva u oblasti bezbednosti. Bila je asistentkinja Henrija Kisnindžera kada je on bio savetnik za nacionalnu bezbednost, a ona studentkinja početkom 1980-ih, a zatim je radila u Ministarstvu odbrane za vreme predsedništva Ronalda Regana i bila portparolka Pentagona, zadužena za pisanje govora tadašnjeg ministra Kaspara Vanjbergera (1982-1985). Poslednjih godina je analitičarka, specijalistkinja za nacionalnu bezbednost na Televiziji Foks Njus.