Donald Tramp
Profimedia
Donald Tramp

Profimedia

Donald Tramp, Foto: Profimedia

"Kada je reč o tome kako bi trebalo da postupamo sa zločincima, Biblija, u knjizi Rimljana, jasno kaže: Bog je dao vladarima punu moć da koriste sva potrebna sredstva - uključujući rat - da zaustave zlo. U slučaju Severne Koreje, Bog je dao Trampu ovlašćenje da uništi Kim Džong-una", izjavio je Džefres danas.

DŽefers je u jednom telefonskom intervjuu rekao da je bio primoran da objaviti takvo saopštenju nakon što je Tramp zapretio da će Severnu Koreju "dočekati vatra i bes kakve svet još nije video".

Kontroverzni sveštenik je tokom jedne propovedi u Vašingtonu takođe izjavio da je "prvi korak u ponovnoj izgradnji nacije bila gradnja zida oko Jerusalima za zaštitu njegovih građana. "Znate, Bog nije protiv izgradnje zidova", rekao je on, složivši se tako s Trampovim planom za izgradnju zida na granici s Meksikom.

Jefres je poznat po tome što je optužio bivšeg predsedika Baraka Obamu da je "stvorio uslove za dolazak antihrista", a veliku pažnju javnosti je privukao i time što je Mormone nazvao kultom.

On je naveo da je svestan da bi njegovi komentari o Severnoj Koreji mogli biti okarakterisani kao kontroverzni, ali za to krivi "one koji nisu dovoljno upućeni u Bibliju".