
Shutterstock
Sastojci:
ZA KORU:
4 jaja
2 žumanca
1/2 šolje šećera
1 šolje mlevenih badema
1/2 šolje brašna
ZA FIL:
3 šolje mleka
3/4 šolje šećera
1/2 šolje gustina
2 kašičice ekstrakta od vanile
šolja putera
4 žumanca
ZA UKRAŠAVANJE:
1/4 šolje čokolade
2 šolje listića badema
Priprema:
Umutite belanca sa malo soli. Posebno umutite žumanca sa šećerom, pa ih polako dodajte u dobro umućena belanca. Bademe i brašno izmešajte, pa dodajte u prvu smesu. Raspodelite testo u tri okrugla pleha i pecite 15-20 minuta. Za fil ugrejte polovinu mleka, a u drugu polovinu umešajte gustin, pa ga dodajte i mešajte dok se ne zgusne. Umutite žumanca i šećer, dodajte ih u skuvani fil i odmah skinite sa vatre. Kad se fil malo ohladi, dodajte puter i dobro izmešajte. Kad se kore i fil ohlade, nafilujte svaku koru i na kraju filom premažite celu tortu. Ukrasite proprženim listićima badema i prelivom od čokolade.
