Korak napred, nazad dva: Predsednik u elementu
promo
Igrale se delije nasred Arabije

promo

Igrale se delije nasred Arabije, Foto: promo

Šef države je tako tokom nedavne posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima sa šeicima zaigrao tradicionalni arapski ples.

Tokom boravka u Abu Dabiju, predsednik Nikolić je prisustvovao nacionalnom prazniku UAE i tom prilikom se sastao sa visokim zvaničnicima te zemlje. Posle zvaničnih sastanaka, njega je u svoju kuću pozvao doktor Hamdan Mazrui, predsednik lokalnog Crvenog polumeseca, koji ga je pozvao da mu se pridruži u arapskom plesu i na taj način mu ukazao poštovanje. Nikolić je poziv prihvatio, a kamerom je zabeleženo kako predsednik Srbije igra uz arapsku muziku.

Naravno, đuskanje predsednika Nikolića odvijalo se pod budnim okom njegove supruge, prve dame Dragice Nikolić, koja mu je pružala podršku, ali i davala ritam iz publike.

Korak napred, nazad dva: Predsednik u elementu

promo

Korak napred, nazad dva: Predsednik u elementu, Foto: promo

Drina Pešić, balerina i novinarka, kazala je za „Alo!“ da je prijatno iznenađena postupkom šefa države.
- Meni je to odlično! To je super, još ako oseća muziku i dobro vlada pokretom, ja sam uvek za. I kada dođu stranci kod nas oduševe se našim folklorom i muzikom i nema ko ne zaigra, a i arapski melos i ritam su odlični - kazala je ona.

Komentari (1)

goca gocic

21.12.2016 15:44

Odmah da se spreme opanci i sajkace pa cim nam dodju av-ovi i tomini prijatelji seici,da se u kolo uhvate.Mene je sramota njegove sramote i sramote tomine jovanke broz.