„Mojoj rakiji nema ravne“: Tomislav Nikolić
M. Jošida
„Mojoj rakiji nema ravne“: Tomislav Nikolić

M. Jošida

„Mojoj rakiji nema ravne“: Tomislav Nikolić, Foto: M. Jošida

Kako saznaje naš list, Nikolić, koji je svoje umeće u pravljenju omiljenog srpskog alkoholnog pića od šljive i kruške doveo do savršenstva, odlučio je da se oproba i u pečenju rakije od, na primer, lubenice i šargarepe.

- Tomislav Nikolić je rešio da u svojoj kolekciji ima i egzotična pića, te će tako svojoj kolekciji „tomovača“ pridodati i onu napravljenu od lubenice i šargarepe - kaže za naš list izvor blizak kabinetu predsednika Srbije.

Prema njegovim rečima, Nikolić sirovine nabavlja uglavnom od srpskih seljaka, a kupuje samo organske proizvode.

Šefe,  koji ti je  vrag?

promo

Šefe, koji ti je vrag?, Foto: promo

- Za „tomovaču“ se otkupljuju najbolje sorte voća i povrća iz Kraljeva, Čačka i Kragujevca, a u hladnjačama je poslagano razno voće i povrće i osim šljiva, kruške i kajsije, mogu se naći i lubenice i šargarepe - kaže nam naš sagovornik i dodaje da u samoj destileriji postoji nekoliko tehnologa i njihovih pomoćnika koji tokom cele godine prate proces pečenja rakije.

Milan Prostran, jedan od najpoznatijih agrotehnologa u Srbiji, kaže za „Alo!“ da struka i on priznaju samo rakiju napravljenu od voća.

- Vino se pravi od grožđa, a rakija od voća, to je ono što struka kaže, a sve ostalo su budalaštine, tako i rakija od šargarepe, lubenice, tikve, paprike i slično - kaže nam agrotehnolog Prostran.

Za „tomovaču“ specijalna flaša!

Za potrebe flaširanja „tomovače“, a prema ranijem pisanju medija, u staklari u Paraćinu izlivena je specijalna flaša sa slovom „T“, koje se nalazi ispod grlića, i udubljenjem koje liči na šajkaču. Tomislav Nikolić često pokoji litar svoje rakije pokloni i stranim gostima, pa je tako jedna flaša završila i kod Vladimira Putina.

Komentari (12)

protivnik lazova i prevaranta

31.08.2016 20:44

Lepo boga mi , prvo Olipijada , pa pecenje rakije , pa onda donacije iz Fondacije i tako redom a narod na dnu cabra, neko je bas lepo uspeo u zivotu bez rada .

deki

31.08.2016 22:34

@protivnik lazova i prevaranta - kako bez rada kad je covek...znas ti koliko je on gladovao da bi sad uzivao a a ? infuziju primao!

DUŠKO DUGOUŠKO

31.08.2016 22:35

@protivnik lazova i prevaranta - A TI SE BAŠ UBI OD POŠTENJA I POSLA....

mile

31.08.2016 20:52

milan prostran je veciti kabinetski agroekonomista i on ama bas nikakve veze nema sa thnologijom za proizvodnju alkoholnih pica.Ne postoji zvanje agro-thnolog.Mozda mu je predsednik dodelio diplomu "agro-tehnologa"?

gladni

31.08.2016 22:52

Zašto ja nemam takav posao da radim kad hoću i koliko hoću a da primam DEBELUUUU platu!? EJ SRBIJO

momazver

01.09.2016 07:59

@gladni - Očigledno si od gladi onemoćao i tamo gde ne treba...ne spomenu da hoćeš i mladu savetnicu...E moj gladni u Srbiji...

nedjo

01.09.2016 04:11

cika tomi se moze,al nama sa njima tesko

pera

01.09.2016 06:13

Selo gori a baba se češlja.

verica

01.09.2016 07:30

dragi biraci,podsecam vas da ce ova mutljavina da nas jase jos 4 duge godine

momazver

01.09.2016 08:16

Ma može da se napravi i od *popinog praseta* ako imaš šećera. Ja lično u Kovilju ,na njihovoj rakijadi sam probao rakiju,staru 2 godine -od novina-! Posle malo kuvanog jajeta, malo sira i treće čašice,ona preostala klizi niz grlo ko med.Jedino sam posle trežnjenja imao jedo nedelju-dve flešbekove u glavi,od novinskih vesti od pre te 2 godine!

Aleksandr

01.09.2016 11:32

Bolje da Dragica stavi sargarepu u tursiju.

rabas

01.09.2016 15:33

Naš poljoprivrednik je najpametniji.