Advokati kapetana Dragana u Predsedništvu
Zoran Ilić
Advokati kapetana Dragana u Predsedništvu

Zoran Ilić

Advokati kapetana Dragana u Predsedništvu, Foto: Zoran Ilić

Dragan Vasiljković, koji se trenutno nalazi u splitskom zatvoru pod optužbom za ratne zločine, moći će da računa na pomoć Srbije.

Naime, predsednik Srbije Tomislav Nikolić primiio je juče njegovog advokata Dragana Palibrka, koji je ekskluzivno za „Alo!” izjavio:
- Imao sam sa predsednikom jedan konstruktivan i ohrabrujuć razgovor. Obećao mi je da će učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti da pomogne odbrani, ali i samom gospodinu Vasiljkoviću. Ono što je bitnije jeste činjenica da ćemo dati svima do znanja da Srbija stoji iza svojih građana, da nisu sami, uostalom, kao i što Hrvatska za svoje državljane čini mnogo, tako isto i Srbija može da uradi - rekao je Palibrk nakon što je završio sastanak u Predsedništvu.

Kapetan Dragan

Associated Press

Kapetan Dragan, Foto: Associated Press

Na pitanje o tome šta bi Srbija konkretno mogla da učini za kapetana Dragana, njegov advokat objašnjava:
- Tu se pre svega radi o dokumentaciji povodom treće tačke optužnice o napadima na Glinu, ako se to tako može nazvati, jer sa tim događajima iz 1991. Vasiljković nema veze, i kada bih prikupio dokumentaciju, u čemu nam može pomoći Ministarstvo odbrane, bilo bi mnogo lakše Draganu da dokaže svoju nevinost.

Tomislav Nikolić

Vesna Lalić

Tomislav Nikolić, Foto: Vesna Lalić

Sam predsednik Nikolić o sastanku sa advokatom Dragana Vasiljkovića kaže:
- Krajnji cilj je naplata ratnih reparacija i stigma na Srbiji i srpskom narodu. Srbija, ukoliko se to od nje traži, u svakom sudskom postupku treba da doprinese fer i pravičnom suđenju.

Komentari (3)

Dejan nisam clan stranke

08.12.2016 08:07

Branio Tomadiploma i Seselja pa ga prodao za debele novce

Драгомир

08.12.2016 11:46

@Dejan nisam clan stranke - Дејане,сто си цлан странке,где то писе ,,да је Сесеља продао Тома,,?Као ти ниси цлан а из дупета ти вири цланска карта СРС?Одакле теби идеја да написес тако несто глупаво,неистинито и јос неписмено?Зато сто сте ви сесељевци такви какви сте сто би рекли никак'и!Зли,неодговорни,непаспитани и спремни сте у пола ноци да скоците и онако сањиви да свакога понизавате!Сесељ је добровољно осо у Хаг где се понасао узасно само да би тамо сто дузе остао!Никакав домацин,супруг и отац!Беда од цовека! Нула!

istina

08.12.2016 11:21

Sad su se setili kapetana Dragana kad se blizi kampanja za predsednicke izbore! Providno!