Joška Broz
Aleksandar Dimitrijević
Joška Broz

Aleksandar Dimitrijević

Joška Broz, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Za tu prodaju imovine njegovog dede saznao je iz medija, a za „Alo!“ kaže da su on i njegova porodica, koja, kako kaže, živi u bedi, nemoćni da se izbore sa tom nepravdom.

- Evo, sad se prodaje i ta Titova kuća na Petoj aveniji, a mi opet nemamo pojma o tome, to je nažalost kod nas sasvim normalno. Nigde na svetu ne postoji da porodica nema ništa, a da se sve što se radi sa tom imovinom radi bez znanja kako nas, tako i naših advokata. Porodica nije mogla da dobije ništa jer presuda postoji takva kakva je i to je jedna velika sramota - kaže Joška na početku razgovora. Dodaje da ga ta nepravda mnogo boli.

- Dok se prodaju njegove kuće i ostala imovina i vrte milijarde, porodica Josipa Broza živi u najgorim mogućim uslovima. Niko nas ništa i ne pita, zato smo i prestali da se nadamo da ćemo bar jednog dana dobiti ono što nam sleduje. Kočnice postoje sa raznih strana. I Titov sef je otvaran bez prisutva porodice, bez prisustva naših advokata, što je presedan u svetu. Nije mi lako da čitam i pratim o prodaji imovine, nije nimalo, ali šta mogu, samo da se sekiram i to je to, nemoćan sam - završava on.

Komentari (14)

tt

10.05.2017 18:08

Ovaj novopeceni naprednjak i ovom izjavom sramoti Tita. Dakle, kuća u Njujorku nije Titova kuca, niti je to ikad bila. Kuca u Njujorku je bila vlasnistvo bivse Jugoslavije, kupljena je 1946. i bila je sediste diplomatske misije u Ujedinjenim Nacijama. Normalno je da je Tito boravio u toj kuci (a ne u hotelima) za vreme rada u UN, kao sto su je koristili i premijeri i predsednici posle njega.

Oskar

10.05.2017 18:28

Od čijih para je kupljena ta kuca? Kojim pravom ocekujete da vama pripada išta što je kupljeno narodnim parama? To sto zivis u bedi zahvali svom ocu.

Ks

10.05.2017 20:54

@Oskar - Stedeo je deka i kupio kucu za unuke.

Agata

11.05.2017 09:16

@Oskar - A od čijih para Karađorđevići napraviše onolike zamkove čija je unutrašnjost još skuplja. Gde se oni to naradiše. Kralj Petar je posle majskog prevrata došau u Srbiju kao teška socijala. Odakle mu novci za Oplenac-za mermere, pozlatu...... A da ne pričam o njegovom sinu. Dok su oni kupovali umetnička dela od "pošteno stečenog novca" narod po Srbiji nije imao za opanke i živeo je po brvnarama. I za razliku od njih broz rezidencije nije kjižio na svoj ime, pa ih samim tim niko nije ni nasledio.

w

10.05.2017 18:30

To nije Titova kuća ,ona pripada svim narodima SFRJ.

Aleksandar Popovic

10.05.2017 18:40

Pa, g-dine Joska, da ta i druge "Titove rezidencije" on nije nasledio on svog oca, dede, pradede?!? Objasnite, molim. A sto se vas tice, zao mi je sto ste "u bedi", ali nemojte da kukate, pitajte se da li ste mozda i sami krivi za takvo stanje. Uz sve pruvilegije koje ste uzivali kao "unuk oca nacije" mogli ste i bolje da se organizujete. Ali, ako se odlucite za sms pomoc, prilozicu nesto od svoje penzije, posteno zaradjene.

Robin Hood

10.05.2017 19:08

Pa gde si bio da se dedi žališ kad su, po naređenju dede ti, mom pradedi oteli dve kuće i u stan na Kosančićevom vencu "uvalili" partizanku baba Veru, sa čijim potomcima i dan danas delimo 120 kvadrata? Ne bih ti ne rekao, nego prvi si počeo da kukaš!! P. S. A to u Americi čak ni nije tvoga dede pokojnog, niti bilo kog od vas!!

Agata

11.05.2017 21:54

@Robin Hood - A jel' pradeda bio međ' ovima što u Moskvi i Beogradu 9. maja slaviše dan pobede ili je rat proživeo mirno, šireći se u svojim kućama i stanu. E pa cena udobnog života u preriodu od 1941.-1945. je morala da se posle rata plati pobednicima.

Ks

10.05.2017 20:07

Mojima (babi i dedi) je njegov deda oteo prelepu kucu u najstrozijem centru Krusevca i tri lokala. Moji su to zaradili radeci po 20h, a kako je njegov deda zaradio sve ono u cemu je uzivao? Gde je radio ovaj covek (unuk)??

mr burns from simpsons

10.05.2017 20:58

kako kome, negde tate i mame na polozajima obezbedjuju imovinu i za decu i za unuke/imamo zive primere, da ih ne spominjemo/ a negde prebogati roditelji namerno ne ostavljaju nista deci da ih ne razmaze, tek to nisu problemi nas ostalih vec porodicni...

ax

10.05.2017 21:33

U ideologiji koju je ćopavi zagorac propagirao nema lične svojine. Tako da je ta kuća njegova isto koliko i moja.

Kaja

11.05.2017 02:59

Pa šta ako "živite u bedi"? Tako živi cela Srbija, samo vi, velike komunjare, ste navikli da živite na tuđoj grbači.

Djole

11.05.2017 13:02

Da je pravda ti bi leteo iz Srbije, nemas sta ovde da trazis. Koga bre briga kako ti zivis? Bilo li je tebe i tvog dedu briga kako su ziveli Srbi sa Kosova dok je tvoj deda bio na vlasti? Kako su redovno trpeli siptarske progone, i pod pritisak prodavali kuce i selili se. Bilo li te je briga kako su ziveli oni ciji roditelji su bili u cetnicima i nedicevcima? Ne, prema tome ako je ovo istina uopste mi nije zao i gore si zasluzio.

Драгомир

13.05.2017 19:33

@Djole - Ђоле,твој коментар је за копирање и урамљивање.И то да буде по билбордима цео месец дана!Нико да се сети и у близини ,,Куће несреће,, да паролама покаже оним залуђеним јадницима који никако да прежале Титину смрт?Када видимо омладинца са црвеном марамом питамо се који несрећник му је напунио главу да је аустроугарски каплар Јозеф Броз Тита позитивац.Може бити да је био позитивац за оне који су га довели у Србију?За нас србијанце је био зло!260 срба је на Кадињачи изгинуло штитећи титину бежанију