Veljko Petković vredno trenira i čeka priliku
Facebook
Veljko Petković vredno trenira i čeka priliku

Facebook

Veljko Petković vredno trenira i čeka priliku, Foto: Facebook

Petković vredno trenira sa omladinskim timom Njujork sitija i ponekad sa seniorima, a za to vreme čeka i vreba priliku da se uskoro ustali u startnih 11 tima koji se takmiči u MLS ligi, pišu Južne vesti.

Godinu dana proveo je u omladincima Radničkog, ali se onda njegova porodica preselila u SAD, pa je i ovaj momak morao da zaigra za neki od lokalnih njujorških klubova.

Međutim, prilikom osnivanja Njujork sitija, skauti su ga zapazili i pozvali da im se priključi.

Bilo je malo teško, oni Njujork siti smatraju odličnim klubom. Iako želim da zaigram i u Evropi, imam odličnu šansu da debitujem u prvom timu Njujorka, a sa njima često treniram. Fudbal kao sport raste u Americi, tamo se košarka puno igra i američki fudbal, ali fudbal mislim da je treći po popularnosti i stalno raste. Iz godine u godinu sve više dece trenira, interesuje se, sve više para se ulaže u MLS i mislim da će, kako vreme prolazi, ovaj sport biti sve popularniji - kaže Petković.

Inače, Veljko ima još trojicu braće i svi treniraju fudbal. Uzor mu je Ronaldinjo, jer je, kako kaže, talentovan i uvek se smeje dok igra ovu igru, a mnogo ceni i Sinišu Mihajlovića, kao i zemljaka Dragana Stojkovića Piksija.

Komentari (1)

nedjo

06.10.2017 19:45

bravo mali,ne vracaj se ovde