Tikvice
shutterstock
Tikvice

shutterstock

Tikvice, Foto: shutterstock

Sastojci:

- 1 kg tikvica
- 100 g pšenice
- 200 g semena lana
- 200 g pečuraka
- 150 g crnog luka
- čen belog luka
- malo peršuna i bosiljka
- biber
- 1 dl ulja
- masline
- suvi začin i so

Priprema:

Tikvice isecite na deblje kolutove i na jednoj strani napravite udubljenje. Prokuvajte ih. Ostatak mesnatog dela tikvica isecite na kockice i posolite. Pšenicu prelijte vrelom vodom, ohladite, procedite, prosušite, istucajte u avanu da biste joj odstranili ljuske, operite i skuvajte. Seme lana potopite u mlaku vodu. Na zagrejanom ulju dinstajte seckani crni luk sa biberom, soli i seckanim belim lukom. Seme lana ocedite, pečurke isecite na kocke, pa sve to dodajte luku. Dodajte oceđenu pšenicu i peršun i napunite korpice od tikvica. Poslužite uz tofu sir.

Tagovi