Hitna pomoć
Profimedia
Hitna pomoć
Foto: Profimedia

Pacijent je nakon ukazane prve lekarske pomoći Hitne službe prokupačkog Doma zdravlja, prebačen na Odeljenje urgentne medicine odakle je nakon dijagnostike hospitalizovan na Odeljenje hirurgije.

– Pacijent je zadobio opekotine trupa i obe ruke. Smešten je na Odeljenje radi dalje dijagnistike i lečenja – saznajemo u prokupačkoj bolnici.

Inače, prema nezvaničnim informacijama, nezgoda se dogodila u dvorištu porodične kuće nesrećnog čoveka u selu Gornja Konjuša, kada je upalio automobil.

- Primetio je da izlazi dim ispod haube, pa je ne gaseći motor izašao da vidi o čemu se radi. Kako je podigao haubu, plamen je odjednom buknuo i zahvatio deo tela. Svi smo još uvek u šoku, jer je izgledalo strašno - kaže meštanin, očevidac ovog incidenta. On ističe da su intervenisali i vatrogasci koji su ugasili požar na automobilu koji je, inače, gotovo sav izgoreo.

Prema prvim informacijama, do plamena je došlo kada je puklo crevo za gorivo na automobilu koji je još uvek radio, a nakon otvaranja haube došlo je do mešanja sa vazduhom pa je plamen iznenada buknuo i povredio nesrećnog vozača koji je zahvaljujući velikoj sreći ipak uspeo da preživi, ali je zadobio teške povrede u vidu opekotina.