Koplja se lome oko tri do četiri glasa na Generalnoj konferencij
Tanjug
Koplja se lome oko tri do četiri glasa na Generalnoj konferencij
Koplja se lome oko tri do četiri glasa na Generalnoj konferencij, Foto: Tanjug

 

Zvaničnici Srbije ovoga puta imaju znatno više optimizma pred ovo glasanje jer je Prištini za status člana Uneska neophodna dvotrećinska većina. Kako “Alo!” saznaje, stanje je takvo da bukvalno tri-četiri glasa mogu biti presudna.


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sutra će učestvovati u debati o generalnoj politici Uneska, nakon koje će se znati ko ima pravo glasa i kada će tačno biti održano glasanje. Naime, nedoumice oko toga ko ima pravo glasa nastale su zbog neplaćenih članarina, pa je neposredno pred Generalnu konferenciju bilo 18 država koje su zbog neizmirenih obaveza bile bez prava glasa. Među njima je devet zemalja koje nisu priznale Kosovo - Brazil, Iran, Venecuela... Šef srpske diplomatije veruje da će rezultat glasanja biti povoljan za Srbiju.


- Borićemo se do kraja. To je stav Vlade Srbije, premijera i predsednika. Mi nemamo ništa preče od toga... Ubeđen sam da to neće biti onako lako za Kosovo kao što oni misle - naglasio je Dačić. 

 

Odbili predstavu iz CG!

Zbog glasanja Crne Gore za prijem Kosova u Unesko, požarevački Centar za kulturu odbio je ponudu amaterskog pozorišta iz Kolašina da s dve predstave gostuje u toj ustanovi! U pismu Centra za kulturu, koje je objavljeno na društvenim mrežama, izražava se žaljenje što ta ustanova ne može da prihvati gostovanje pozorišta iz Kolašina uz obrazloženje da je Crna Gora podržala “dušmane Srbije”, “Šiptare na Kosovu, u nameri da budu primljeni u Unesko”.

Komentari (1)

Neko

03.11.2015 23:29

Ako oni prime KiM u UNESKO neka slobodno svi zajedno sami sebi kazu lakonoc. Ova Evropa nije normalna posto oni su i stvorili takozvanu novu drzavu na nepravilan nacin i postavili su nam NATO/ameri u sred nase predivne Evrope. Da su samo verovali mnogo vise u ovu nasu Evropu nego u razne price ne bi nama harali primitivci po svetu koji nam prave stetu. A i nasa Juga nebi bila unistena niti bi nas narod patio. Nasa najbolja drzava imala je dobru buducnost...