Teroristički napad u Finskoj
Printscreen
Teroristički napad u Finskoj

Printscreen

Teroristički napad u Finskoj, Foto: Printscreen

"Ima osam žrtava u napadu nožem. Dve osobe su preminule, a šest je povređeno", saopštila je policija tog grada na Tviteru, a prenosi agencija Frans pres.

Teroristički napad u Finskoj

EPA/Stringer

Teroristički napad u Finskoj, Foto: EPA/Stringer

Nakon što je finska policija upucala u noge i uhapsila jednog muškarca koji je nožem izbo i povredio više osoba u Turkuu, poslato je upozorenje da bi još nekoliko napadača moglo biti na slobodi.

Napadač je, navodno, uzvikivao "Alahu Akbar". On je, saopštila je policija, delovao sam, ali se ne isključuje mogućnost da je u napad umešano više ljudi.

Finsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je, nakon ovog napada, podignut nivo bezbednosti u čitavoj zemlji, a policija je preko Tvitera upozorila građane da izbegavaju centar tog grada.

Finska nacionalna televizija Ile obavestila je da je centar Turkua zatvoren, a svedoci napada su rekli kako su videli tela na zemlji u tom delu grada, prenosi AFP.

Teroristički napad u Finskoj

EPA/Ari Matti Ruuska/Turun Sanom

Teroristički napad u Finskoj, Foto: EPA/Ari Matti Ruuska/Turun Sanom

"Vlada pomno prati situaciju u Turkuu i policijske operacije su u toku", tvitovao je Juha Sipila pre sastanka u kabinetu, prenosi AFP.

Očevici tvrde da su izbodene i dve starije gospođe. 

Ljudi su u panici bežali sa ulica. 

Policija je preko Tvitera upozorila građane da izbegavaju centar tog grada, prenosi Rojters.

MTV3 televizija obavestila je da je policija podigla nivo obezbeđenja na aerodrumu u Helsinkiju, kao i na železničkim stanicama.

U 2012. godini tadašnji finski premijer Jirki Katajne izbegao je napad nožem u Turkuu tokom izborne kampanje za opštinske izbore, a napadač je bio psihički poremećen i nije podignuta optužba protiv njega, podseća AFP.

Komentari (8)

ETO KRENULO

18.08.2017 16:48

JE SVUDA PO SVETU!

Kale Dz

18.08.2017 21:00

Kakvih manijaka, strašno

Vuki

18.08.2017 21:57

Ovo je žalosno, jadni su im napadi..

888

18.08.2017 22:03

Kako Sta Je? Sve je to isplanirano. Nista nije slucajno pa ni ovo.. Cia, Mi6,Bnd... Itd Itd

Curcic Srdjan

19.08.2017 01:02

@888 - Greska mi6 i bnd nikad ne bi doveli nepriljateljje na svoju teritoriju, ali doveli bi ih ameri.da bi moglinda nastave svoju politiku na b istoku , a najlakse je dovesti muslimane u americku okupiranu teritoriju evropu

Aktap

19.08.2017 00:17

Kako šta je ovo ljudi? Pa šta se očekuje od muslimana? Oni su uspeli da prodru u Evropu kao nikad do sada u istoriji!! I šta? Donose nam osmeh i poneki cvet? DOŠLI SU DA OTIMAJU ZEMLJU, DA ISTERAJU SVE KO NIJE MUSLIMAN, DA SVE OVDE BUDE NJ I H O V O.

Pera Detlic

19.08.2017 08:44

Sledeca je Hrvatska....

Gg

19.08.2017 09:01

To je islam. Lepo se u Kuranu spominje ,, sveti rat,, tako da su to vernici.