Abdul
promo
Abdul

promo

Abdul, Foto: promo

On je video Sarouta kako u skupocenom belom automobilu bez ikavih zadržavanja na granici kao VIP osoba ulazi u Srbiju bez provere koja je uobičajena za ostale migrante, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

 

- Nisam mogao da verujem svojim očima kada sam ga video. On u našoj zemlji Siriji važi za jednog od vodećih ljudi u ISIS-u. Mislio sam da će ga uhapsiti, ali je on u Srbiju ušao bez problema. Jasno mi je da je ulazak ilegalan jer ga niko ništa nije ni pitao - tvrdio je, prema našim izvorima, bezbednjacima jedan migrant, koji je sve ispričao o Abdulu.

Čuvar revolucije

Abdul Baset el Sarout se smatra liderom sirijskih pobunjenika u njegovom rodnom gradu Homsu, a mnogi ga opisuju i kao „ikonu sirijskog proleća“, pošto se radi o veoma popularnom Sirijcu koji je bio golman nekadašnje fudbalske reprezentacije te zemlje! Upravo zbog toga su mu dali nadimak Čuvar Revolucije! Sva četiri njegova brata su ubile sirijske snage bezbednosti. Njegov stric Mohe Eden el Sarout ubijen je u novembru 2011. godine u Homsu.

 

Prema saznanjima „Alo!“, policija trenutno pokušava da proveri verodostojnost izjave ovog migranta, a još nije poznato ni ko je bio veza Abdulu i kome je za ilegalan prelazak granice, kako se procenjuje, dao oko 10.000 evra, koliko je nezvanična tarifa za prebacivanje bogatih migranata preko Turske i Balkana do zapadnih zemalja! S druge strane, izvori „Alo!“ bliski srpskim istražnim organima tvrde da se za teroristom danonoćno traga, ali nisu sigurni da već nije stigao do Hrvatske, Austrije ili neke druge zemlje na zapadu Evrope.

- Operativna saznanja govore da po svemu sudeći postoji kriminalna organizacija koja je angažovana u vezi s migrantima. Trenutno se proverava ko je bio glavna karika u prebacivanju jednog od najtraženijih pripadnika ISIS-a. Radi se o velikoj svoti koji je Abdul dao da bi imao kraljevski tretman - dodaje naš izvor.

El Sarout promoter terorista

društvene mreže

El Sarout promoter terorista, Foto: društvene mreže

Inače, prema poslednjim informacijama, istaknuti pripadnik ISIS-a je, kako se veruje, ilegalnim kanalima ušao u našu zemlju i trenutno se krije na teritoriji Beograda. On se priključio ISIS-u nakon što je optužio opoziciju da je izdala sirijsku revoluciju. Zbog svoje popularnosti i borbe protiv režima u Siriji, o njemu su snimljeni i brojni filmovi. Jedan od njih je „Povratak u Homs“, dokumentarac iz 2013. godine.

Niko od njegovih prijatelja ne zna gde se on nalazi jer, kako prenose arapski, ali i svetski mediji, s vremena na vreme se javi telefonom. Često se spekulisalo i da je mrtav, ali je to uvek demantovano nekom njegovom fotografijom ili video-porukom na internetu. Poslednje informacije govore da je u Srbiji.

Abdul Baset el Sarout

promo

Abdul Baset el Sarout, Foto: promo

 

Batalio sport

Abdul Baset el Sarout je, inače, bivši golman sirijske fudbalske reprezentacije i kluba Karama, a na samom početku pobune u Siriji priključio se snagama opozicije. Bio je njihov istaknuti aktivista i upravljao je vojnim akcijama naoružanih snaga opozicije.

Komentari (8)

BANE

19.09.2016 07:14

Mora da mu je Dacic dao diplomatski pasos za koferce on to daje naveliko gomili Palestinaca je vec dao

Saša

19.09.2016 14:28

@BANE - A Nebojša iz Beograda?

momazver

19.09.2016 08:05

Ovi prostori Balkana ,pogotovo Srbija, izuzetno su gostoljubivi//?!/ kada su u pitanju belosvetski teroristi.Dok je ceo svet tražio Karlosa,on se baškario i provodio po Beogradu, mažen,pažen i čuvan od organa bezbednosti. I nije on jedini, a ni prvi i poslednji. Zašto je to tako, mi patuljci nikad nećemo saznati.

Vera

19.09.2016 08:35

Колико људских живота вреди 10.000 динара?

Oaza za svakoga

19.09.2016 11:53

Zna se ko je u ovoj zemlji veliki obozavatelj Arapa!I to gospodara!Covek koji ima Duh Kamile,pa cak i fizicki lici na kamilu!Neke stvari,pojave i dogadjaji nemaju racionalno objasnjenje,ali Duh i mozak i nisu na istoj talasnoj duzini!Od Srbije napraviti pustinju,a onda oaze za prirodne pustinjske stanovnike!

Ovo je Srbija

19.09.2016 12:25

Zato Crnogorski dileri i kriminalci ,slobdno se krecu u Beogradu i uzivaju sva prava,a da ih niko ne kontrolise i pita come se bave i gde stanuju.

mimi

19.09.2016 16:45

NATO SNAJKA, NATO!

nedjo

19.09.2016 20:57

simpatican mladic ,mozda ce da udje u parove ili maldive?