Miloš Teodosić
Profimedia
Miloš Teodosić

Profimedia

Miloš Teodosić, Foto: Profimedia

Sramna i zabrinjavajuća odluka čak 26 mladih košarkaša da se ne odazovu na poziv za nastup u Univerzitetskoj selekciji Srbije, koju očekuje nastup na Univerzijadi u Kineskom Tajpehu, naišla je na otvorenu osudu seniorskih reprezentativaca naše zemlje i selektora Aleksandra Đorđevića.

- Mogu donekle da razumem Jokića, ali ovi momci nemaju opravdanje. Ništa nisu uradili u karijerama. Ne znaju koliko bi im pomoglo prisustvo u reprezentaciji. Bili bi u gol šansi da sednu na ove naše stolice. Strašno - vrteo je glavom kapiten “orlova” Miloš Teodosić.

Selektor Đorđević je govorio s puno emocija... 

- Tražio sam razloge. kao odgovor dobio sam - “ljut sam”, “otišao sam na more”, “biću tu za prozore”, “spremam se za sezonu”... Izvolte, pokažite se. Mnogo igrača je prošlo kroz univerzitetaku reprezentaciju. Ne verujem da su samo igrači ti koji otkazuju. Dobili su naredbe klubova i ljudi koji ih vode. Mnogi od ovih momaka će u novembru igrati NBA i Evroligu. Šta ćemo tada? Da li oni zaslužuju posle otkaza da ih pozovemo. Mislim da ne. Ovo je sramota - rekao je Đorđević na prozivci seniorske reprezentacije koja počinje pripreme za Evrobasket.

Ni predsedniku KSS nije jasan ovakav stav prema Univerzitetskoj reprezentaciji.

- Nije mi jasno. Bilo je raznoraznih opravdanja. Univerzitetska reprezentacija je zamišljena da bude selekcija za A tim. Ne mogu da shvatim da igrači koji nisu afirmisani otkazuju. Postoje glupava opravdanja, tipa, “nije to tim za nas”. Par klubova prednjači u tome. I onda se pitamo zbog čega nam nestaju igrači. Reprezentacija mora da bude čast, a čak i da gleda sopstvene interese - jasan je bio Danilović.