Ivica Iliev
N. Mihajlović
Ivica Iliev

N. Mihajlović

Ivica Iliev, Foto: N. Mihajlović

Kvalitet fudbala koji su fudbaleri Partizana prikazali u remiju s ekipom Skenderbega (0:0) bio je daleko ispod renomea srpskog šampiona, a prema rečima sportskog direktora Ivice Ilieva, ofanzivni deo tima je taj koji treba što pre da se uozbilji i zaigra bolje.

SUMA: Igram sve bolje

Sejduba Suma, najplaćeniji fudbaler u istoriji Partizana, bio je u Elbasanu najlošiji u ekipi Partizana, ali on smatra da podiže formu.

- Imao sam odličnu priliku, ali lopta je bila teška i nisam mogao bolje da reagujem. Lakše mi je kad igram iza napadača, to je moja prirodna pozicija i mislim da sam iz utakmice u utakmicu sve bolji, mada i dalje ne pružam svoj maksimum - poručio je Suma.

 - Pre svega, u ovom trenutku je najvažnije da i dalje sve zavisi isključivo od nas i ukoliko pobedimo dve utakmice u Beogradu, obezbedićemo proleće u Evropi - kaže Iliev i nastavlja:

TAVAMBA: Kočio me je karton

Leandre Tavamba je bio mnogo tužan posle utakmice u Elbasanu, a nezadovoljstvo je bilo prisutno i izbog partije koju je pružio.

- Bio sam baš loš, tako da ne bih imao pravio da se naljutim i da me je trener zamenio u prvom poluvremenu. Dobio sam žuti karton, ni sam ne znam zašto, i morao sam da igram sa 70 odsto mogućnosti. Nisam smeo da uđem u duel i koristim snagu, a kada mi oduzmete to, onda nemam šta da radim na terenu - rekao je Tavamba.

 - Kad počnemo da analiziramo učinak ekipe, najpre da apostrofiram da je Everton motor ovog tima, prava mašina, a uz to je i odbrana bila veoma dobra. Međutim, ofanzivni deo tima je bio ispod nivoa na kojem mora da bude. Tu, naravno, mislim na Tavambu i na Sumu.

Prema rečima sportskog direktora Partizana, visoki napadač srpskog šampiona je odigrao najlošiju utakmicu otkada je stigao u Humsku, dok najplaćeniji fudbaler u istoriji kluba još nije pokazao ono zbog čega je doveden.

- Tavamba je udarna igla u napadu ovog tima, a u Elbasanu je odigrao najgoru utaklmicu otkada je u Partizanu. Ne znam stvarno šta je razlog, deluje kao da je bio nervozan, ali ovo svakako nije bio taj igrač koji nam treba. Ni Suma nije na očekivanom nivou. Kad ga posmatrate sa strane, on deluje opušteno i nonšalantno, što pomalo iritira, iako mi svi znamo da on nije takav. Hajde da sačekamo da prođe polusezona, pa onda da podvlačimo crtu i iznosimo zaključke, a sada svi da se ujedinimo kako bismo uspeli u našoj osnovnoj nameri i prezimili u Evropi - kaže Iliev.

Komentari (1)

MURINJO

21.10.2017 19:57

Ma sacekacemo mi ako treba i 3 godine, nije problem. Sto razvodnjavas stvari, priznaj da si potrosio suludu cifru za Sumu koji igra ispod nivoa kluba Teleoptik npr. Jedino ako ste svi ocesali za koji stotku , mislim u hiljadama , evrica pa sad ni tamo ni vamo. Nisu u pitanju samo njih dvojica vec ceo tim osim Stojkovica u problemu. A Djukic je tek posebna prica....fudbalski filozov bez konkurencije