Tange, dupe, guza, sexy
Profimedia.rs
Tange, dupe, guza, sexy

Profimedia.rs

Ilustracija: Profimedia.rs

Majstor je za automobilske motore, ali rastavljao je i popravljao i sve drugo "što se okreće ili zuji", a nisu mu strani ni bravarski, zavarivački, pa i stolarski poslovi.

Mimo svih majstora na svetu nikada Dušan nije radio za novce, a ni danas kao penzioner nema predaha. Zovu ga komšije, rođaci, tazbina, prijatelji. Cela njegova ulica 4. juli, jedna od najkraćih u Bačkoj Palanci, je privilegovana besplatnim uslugama majstora Duleta.

– Zovu me za razne sitnice, odem uradim, vidim se sa komšijama i rođacima, popričam, popijem kafu, a za uzvrat dobijem "veliko hvala" i to mi je dovoljna naknada. Da je hvala valuta ja bih bio među najbogatijim ljudima na svetu, ali neka, i zahvalnost i prijateljstvo mi mnogo znače – priča majstor Dušan koji se specijalizovao za veš mašine, ali samo one starije, jer nije imao ambicije da uči lekcije iz elektronike.

Kaže da se mašine najčešće kvare zbog godina, ali ima i neka specifična zapažanja.

- Do kvarova na veš mašinama često dolazi zbog sitnog veša, gaćica tangi, bruseva i čarapa, koje se zaglavljuju između gume i bubnja, zaustave mašinu i zbog toga može da dođe do skupljih kvarova pa i crkavanja motora – priča Dušan.

On savetuje damama da sitni veš stave u mrežaste pp džakove, vežu i ubace u mašinu.

Ovaj samouki majstor za mehaniuku, ne odbija ni da zameni grlo za sijalicu, podmaže brave, očisti bojler, naoštri makaze ili nož, napravi ključ … A što je klijentima najvažnije, kad obeća - dođe na vreme i uvek je raspoložen za rad.