Lepotice širom sveta otkrivaju kako se neguju
shutterstock
Lepotice širom sveta otkrivaju kako se neguju

shutterstock

Lepotice širom sveta otkrivaju kako se neguju, Foto: shutterstock

Francuska

Francuskinje trljaju kockice leda po licu kako bi stimulisale krvotok i tako kožu učinile zdravijom i sjajnijom.
Uz to, dobar savet je da se naizmenično stavljaju tople i hladne obloge. Jednostavno umočite mekani peškir u vrlo toplu vodu i stavite ga na lice, a zatim ponovite postupak s hladnom vodom. Ponovite ovo nekoliko puta.
Francuskinje kažu da sok od limuna smanjuje upalu, a ujedno je i lek protiv akni, smiruje ih i uklanja crvenilo lica.

Čile

Čileanke tvrde da je njihova koža blistava zbog antioksidanata u crvenom grožđu. One izrađuju masku mešanjem crvenog grožđa s dve kašike brašna. Nakon što je smesa spremna, stavlja se na lice, ostavi se 10 minuta i nakon toga se ispere. Ova maska ima najbolji učinak kada se primenjuje u jutarnjim satima.

Japan

Žene u Japanu se kunu u pirinčanu vodu. Čisti lice, stimuliše proizvodnju kolagena i daje koži glatku strukturu.
Recept za pirinčanu vodu: Usitnite beli pirinač u blenderu ili u mlinu za kafu. Dodajte dovoljno tople vode kako biste dobili smesu koja liči na jogurt. Natopite lice smesom i prstima umasirajte sredstvo za čišćenje u kožu. Dobro isperite.

Turska

Ako imate masnu kožu, losioni i maske za lice su odlični proizvodi za pranje lica. Možete koristiti i nešto iz domaće radinosti.
Losion i maska za lice na bazi dunje: Izrendajte sitno dunju. Odlijte sok i svakog jutra i svake večeri utapkajte ovaj sok po celom licu.

Izrael

Piling za kožu od morske soli je odličan za uklanjanje toksina iz tela.
Vrlo lako se pravi: Pomešajte 1/4 šoljice morske soli, 400 ml morskih algi u prahu, 1/2 šoljice ulja za masažu i 10 kapi ulja lavande.

Rusija

Piling od ovsene kaše Ruskinje koriste za čišćenje kože i za zatvaranje pora.
Recept: Pomešajte dva dela ovsene kaše (fino samlevene u blenderu), jedan deo meda i jedan deo slatkog bademovog ulja (ili kokosovog ili maslinovog ulja). Dobićete gustu, ljepljivu smesu. Utrljajte je na kožu na nekoliko minuta, a zatim isperite.
Uz to, Ruskinje često i pare lice. Dovoljno je da stavite dve kašike cvetova kamilice u dve šoljice kipuće vode i parite lice oko 20 minuta. Nakon parenja lica napravite piling.

Grčka

Grkinje jedu mnogo voća i povrća koje je bogato antioksidansima. Njihova prehrana sadrži i mnogo omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Probajte njihovu masku za lice od kurkume, koja ima jaka antibakterijska i antiseptička svojstva.
Recept: Pomešajte kurkumu u prahu sa sirovim medom. Ova maska može se primeniti dva puta nedeljno i koristite je pet nedelja zaredom, pa napravite pauzu.