Nebojša Stefanović
Profimedia
Nebojša Stefanović

Profimedia

Nebojša Stefanović, Foto: Profimedia

Socijaldemokratska stranka (SDS) zatražila je danas smenu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića zbog "skandaloznog priznanja" da su delovi MUP-a povezani sa kriminalnim strukturama i upitala šta je do sada sprečavalo aktuelnu vlast da se obračuna sa tim strukturama.

Stefanović je ranije danas, na konferenciji za novinare, najavio da će do kraja godine iz policije biti "počišćeni oni koji su imali veze sa kriminalcima".

Kako se navodi u saopštenju SDS, ta izjava je istovremeno i priznanje da je MUP povezan sa mafijom.

U saopštenju SDS podseća "da je i premijer Aleksandar Vučić priznao umešanost vrha gradske vlasti u rušenje objekata u Savamali".

"Taj slučaj ni do danas nije rešen, a sada imamo i ministra unutrašnjih poslova koji priznaje saradnju 'vrha' sa kriminalnim strukturama. Ova pogubna vlast se ponaša neodgovorno, smatrajući da je dovoljno da priznaju greške, ali ne i da snose odgovornost za njih", navodi se u saopštenju stranke bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

SDS smatra da ministar Stefanović snosi odgovornost za stanje u policiji i da se ponaša kao da je "juče stupio na ministarsku funkciju", zbog čega je nedopustivo da ostane na čelu tog ministarstva.

Komentari (5)

Bojan

14.10.2016 18:34

Pola Niksica su u MUP-u

Alex

14.10.2016 19:26

Kolko Crnogoraca zaposleno u MUP-u?

Aca

14.10.2016 20:54

Kad skidate korumpirane načelnike PU-a i nepoštene inspektore u unutrašnjosti gde kriminal cveta?

miki

14.10.2016 22:13

Gospodine Tadicu, isam iz Vučiceve stranke, ali ne okrivljuj minista unutrašnjih poslova za kriminalce u MUP-u, jer je on priznao. Svi kriminalci u MUP su došli 5. oktobra, a naročito iz Crne gore, Bosne idr. uz vas blagoslov, samo što vi necete nikada da priznate da ste primili najveći ološ u najosetljivijem delu države. Imate vremena da se setite i malo se postidite.

Sumadinac

15.10.2016 15:30

@miki - Policija puna ljudi iz BIH i izbeglica iz Hrvatske, pa onda iz CG. To se namnozilo po zemljackoj liniji, Tadic sigurno a ni Stefanovic nisu krivi. A dobro je da se krene sa ciscenjem!