Boris ostao bez teksta
Dušan Milenković
Boris ostao bez teksta

Dušan Milenković

Boris ostao bez teksta, Foto: Dušan Milenković

Nakon što je šef srpske diplomatije Ivica Dačić izneo optužbe da su Boris Tadić i Mirko Cvetković indirektno plaćali lobiste za Miroslava Miškovića, bivši predsednik Srbije ostao je bez teksta, odnosno nije želeo da izusti ni jednu jedinu reč u svoju odbranu!

- Lobistička kuća „Podesta group“, koja radi za Miroslava Miškovića, angažovana je za vreme vladavine Borisa Tadića i Mirka Cvetkovića, a te usluge plaćane su 100.000 evra svaki mesec, dok je za drugu lobističku kuću, „30 Point Strategies“, svakog meseca davano 42.000 dolara - obelodanilo je u nedelju Ministarstvo spoljnjih poslova.

Oni su to saopštili odgovarajući na saopštenje Pokreta „Dosta je bilo“ da je Vlada Srbije tokom 2012. i 2013. plaćala lobiste u Americi, a među njima i firmu „Podesta group“, koja radi za Miškovića. MSP je istovremeno naveo i da je nova vlada 2012. sve nasleđene ugovore sa stranim lobistima raskinula.

Teške  optužbe:  Dačić

Vesna Lalić

Teške optužbe: Dačić, Foto: Vesna Lalić

Juče smo na ove i više nego ozbiljne optužbe pokušali da dobijemo komentar bivšeg predsednika Srbije i lidera SDS-a Borisa Tadića, međutim, ostali smo uskraćeni za njegov odgovor. Iz njegove stranke su nam najpre rekli da će nam se javiti kasnije, ali do zaključenja ovog broja odgovori nisu stigli.

Inače, Pokret socijalista (PS) saopštio je juče da će lider Pokreta „Dosta je bilo” Saša Radulović morati da se navikne „na bol istine”, pošto Srbija ne može i ne želi više da živi u moru njegovih laži i obmana.

- Ne smeta Saši Raduloviću da lažno optuži Vladu i premijera kako su plaćali lobističke firme u inostranstvu čak i kada zna da to nije istina, ali mu izuzetno smeta kada se u javnosti govori o njegovom poreskom dugu, koji iznosi više od milion dolara, kao što mu smeta i kada se spomene da je u firmama u kojim je bio stečajni upravnik nezakonito dodeljivao poslove firmi svoje supruge - navodi PS.

Save

Komentari (5)

ANA

30.08.2016 08:34

moli li se Bogu da prezivi Mladic???

Milo

30.08.2016 10:18

Koliko košta Bler?

Lukas

30.08.2016 12:10

TADIĆ;Č:JOVANOVIĆ;Pajtić,Čanak i još mnogi prodane duše doveli Srbiju do raspada.Za pare bi učinil sve, čak bi prodali i svoje najrođenije!!!Rade što im Zapad naredi, a zato dobijaju lovu od njih.Od kada je ovaj Boris ušao u politiku Srbija je sve više i više ponirala!!!

mirko

30.08.2016 13:41

Svu ovu svadju sa hrvatima Dacic je vestacki izazvao da bi skrenuli paznju sa bitnih stvari i problema u Srbiji i sa svog kriminala i nestrucnosti

kiza

01.09.2016 01:41

Zanemecemo izgleda svi uskoro.