Ni njegov gol nije bio dovoljan za pobedu: Dušan Tadić
Marko Metlaš
Ni njegov gol nije bio dovoljan za pobedu: Dušan Tadić

Marko Metlaš

Dušan Tadić, Foto: Marko Metlaš

- Pobeda nam je dala mnogo samopouzdanja. Bilo je dobrih i loših momenata, ali sve ide u najboljem redu. Napravili smo dobru uvertiru za utakmicu sa Austrijom - rekao je Tadić novinarima posle utakmice u Kišinjevu.

- Utakmica je bila jako važna. Znali smo da neće biti lako. Nismo dobro počeli, oni su imali inicijativu, ali je sve bilo mnogo lakše kada smo dali gol. Dotukli smo ih - kazao je Tadić.

Tadić je dva puta asistirao i postigao gol za konačnih 3:0.

On je bio nesebičan kod prvog gola, kada je u kontranapadu dva na jedan asistirao Filipu Kostiću.

- Već sam video situaciju, šta se dešava, Filip je trčao iza mene, dva na jedan i nije bilo potrebe da idem sam na golmana - kazao je on.

Kako je rekao, njegov dobar učinak nije bitan.

- Bitno je da igramo dobro i pobeđujemo, a ne ko će da daje golove. To nije najbitnije, već da ekipa pobeđuje i igra dobro - naveo je krilni fudbaler Sautemptona i dodao da nije zamerio Kostiću što mu nije asistirao kada je pogodio stativu u prvom poluvremenu.

Naredni protivnik biće Austrija, a Tadić je rekao da je pobeda nad Moldavijom dobra uvertira za tu utakmicu.

- Ovom utakmicom smo dosta doprineli da nas navijači podrže u što većem broju. Vraća se kult reprezentacije. Nadam se da će tako da se nastavi - rekao je Tadić i dodao da protiv Austrije "ne treba čekati" već da mora "odmah da se pritisne" i jasno stavi do znanja da Srbija želi tri boda.

Utakmica protiv Austrije igraće se u nedelju od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.