Hašim Tači
EPA/Valdrin Xhemaj
Promocija u Hagu

Tviter/ Alo!

Promocija u Hagu , Foto: Tviter/ Alo!

Predsednik samoproglašene republike Kosovo održao je predavanje u prestižnom holandskom institutu „Klingendeal“, koji se nalazi u Hagu, i usput promovisao svoju lažnu autobiografiju!

Tači se prvo obratio državnim predstavnicima, novinarima, diplomatama i predstavnicima civilnog društva, a onda održao predavanje „Vizija, izazovi i mogućnosti Kosova“. Potom je imao promociju knjige „Nova država - moderna država“, koja je poznatija kao njegova autobiografija, koju su mu, kako smo nedavno objavili, pisala dva albanska i jedan srpski novinar.

Promocija u Hagu

Tviter/ Alo!

Promocija u Hagu , Foto: Tviter/ Alo!

Marko Đurić, direktor kancelarije za KiM, za „Alo!“ kaže da je apsurd što je Hašimu Tačiju omogućeno da predstavlja knjigu i drži političke govore u Hagu.

Marko Đurić

Alo/Vladimir Marković

Marko Đurić, Foto: Alo/Vladimir Marković

- Jer to je onaj isti Hag u kojem Tribunal za zločine počinjene tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji nije bio u stanju da osudi nijednog od komandanata terorističke organizacije OVK. Nije postojala politička volja sponzora samoproglašene kosovske nezavisnosti da se onima koji su počinili zločine nad Srbima na KiM sudi pred Haškim tribunalom, kao što ni danas, kako se čini, ne postoji volja da im se sudi pred Specijalnim sudom za zločine OVK, koji služi samo da bi se preobučeni ratni komandanti albanskih separatista danas držali na uzici. Takav odnos prema zločinima i zločincima nije dobar ni za koga, ni za Srbe ni za Albance - komentariše Đurić. 

 

Komentari (2)

Marko

25.04.2018 17:14

la to su sve nasi prijatelji iz EU..oni nama žele sve najbolje i zato mi jedva čekamo da nas prime

Сараџогла

26.04.2018 06:17

Ја одавно предлажем да свету треба изнети истину да је Хашиш Тачи србин из фамилије Даниловић.ХАШИШ ТАЧИ ЈЕ СРБИН! Сутрадан би га албанци наватали и послали у Хаг! Значи,бато,србин!Аха,хапси? ... И сада ви мислите да ја пишем глупости?Е,па,не пишем.ПС.Када глупавом амеру ставиш поруку у главу ДА ЈЕ НЕКО ЛОШ МОМАК нема ту нико да то исправи?Бог то види па пошаље торнадо.Очас се почисте куће до темеља а народ нема појма зашто?Зато што су њихове газде наудили ,,небеском народу,,!То ти кажем.