Fudbaleri i košarkaši Partizana
Alo!
Fudbaleri i košarkaši Partizana

Alo!

Fudbaleri i košarkaši Partizana, Foto: Alo!

Ni dan posle nezapamćenog incidenta, kada su fudbaleri uoči meča protiv Voždovca nosili majice sa likom Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi ubijenog vođe „grobara“, niko iz uprave Fudbalskog kluba Partizan nije hteo da se oglasi! Ono što je dolilo ulje na vatru jeste činjenica da su se košarkaši poveli primerom fudbalera, pa su se prilikom izlaska na teren pred meč protiv Olimpije pojavili u identičnim majicama!

 

 

Iako bi po svim moralnim standardima uprava kluba trebalo da u javnost iznese informaciju o incidentu, oni su se „oglasili” samo čituljom u dnevnoj štampi za ubijenog i osuđivanog navijača! Na dnu čitulje su potpisani Fudbalski klub Partizan i Jugoslovensko sportsko društvo, tako da je više nego jasno ko stoji iza svega! Kako saznajemo, niko od čelnika crno-belih čak i ne namerava da stavi tačku na celu priču!
- Počivaj u miru, neka ti je večna slava! - piše u čitulji.

Тišina: Vazura i Vučelić

Alo!

Тišina: Vazura i Vučelić, Foto: Alo!

Fudbaleri su rekli da su ih majice sačekale u svlačionici i da im je rečeno da ih obuku, ali nisu otkrivali ko im je to naredio. Ipak, oni ni za šta nisu krivi, jer, prema ugovoru sa klubom, moraju da izvršavaju sve zadatke bez protivljenja, a s obzirom na to da huliganima još niko nije stao na put, ne čudi što se plaše da bilo šta otkriju. Nekoliko sati posle utakmice uspeli smo da stupimo u kontakt samo sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim, koji nam je ljubazno rekao da se on bavi samo „sportskim pitanjima, kao i igrači, i da majice nisu njegov problem“.

Naravno, ubrzo je i on prestao da odgovara na pozive, a nije potrebna naročita pamet da bi se zaključilo da je nemoguće da Iliev nije upoznat sa sledom događaja. Generalni direktor Miloš Vazura zanemeo je odmah posle utakmice, iako je Sale Mutavi u aprilu ove godine organizovao napad na njega, verbalno ga maltretirao, a Vazurino obezbeđenje je prebijeno. Ostatak članova privremene uprave, koja je u tom statusu od maja, takođe je bio nedostupan, iako bi pre svih trebalo da se oglasi Milorad Vučelić, kao predsednik Jugoslovenskog sportskog društva i član privremene uprave fudbalskog kluba. Ali, kao po starom običaju, Vučelić nestane kada se potegne tema koja mu ne ide naruku.

I zvezdaši nosili majice

Ni najvećem rivalu Partizana nisu strane ovakve situacije. Fudbaleri Crvene zvezde su 2014. nosili majice sa likom Velibora Dunjića, ubijenog vođe „delija”. Za razliku od situacije u Partizanu, tada su se oglasili i uprava i fudbaleri. I 2008. se dogodila slična situacija u klubu sa „Marakane”, kada su fudbaleri obukli majice u znak podrške osuđenom navijaču Urošu Mišiću.

 

Komentari (5)

Pingvin sa Maldiva

17.10.2016 08:05

Partizanov stadion od sada da se zove 'Sale Mutavi".

branko1

17.10.2016 08:59

Sada su svi mutavi ,alikad kukaju za državne pare nema im ravnih od galame.Sram da ih bude

GP

17.10.2016 09:04

"Svi mutavi u Partizanu"! Mutav ti je tata!

nenad

17.10.2016 10:29

Velika sramota i bruka Partizana, zbog ovog sramnog poteza, gde Partizan odaje počast kriminalcima cela uprava treba dati ostavku i krivično odgovarati. Svaki pravi sportista i navijač oseća stid i gnev.

Ratko

17.10.2016 15:52

Cuveni navijaci Delije i Grobari tj. njihove vodje mogu biti samo u Srbiji na stadionima i jos kad nastradaju treba ih zaliti jos gore svi navijaci ih moraju slaviti kao heroje ovog ludila nema nigde osim u Srbiji! Nisu mi jasni samo igraci sta je sa njima razumem ovi stranci nemaju pojma o cemu se radi ali ovi nasi nisu valjda svi mutavi!