Barselona napad dan posle
Tanjug/AP
Barselona napad dan posle

Tanjug/AP

Ulice u Barseloni puste nakon napada, Foto: Tanjug/AP

Kako nam kaže, nije joj bilo svejedno da izađe iz kuće.

- Pokušavaš da se ponašaš kao da se ništa nije dogodilo, ali strah je neopisiv. Živim ovde veoma dugo, Barselona je uvek živa i vesela, grad je od jutros pust - priča nam Tanja dodajući da i građani koje je videla na ulici hodaju pognute glave.

- Svi smo u strahu. Jedva sam i došla do ovde. Gradski prevoz ne radi. I dalje ima policije, fleke od krvi se i dalje vide na ulici - prepričava nam Tanja kako Barselona izgleda od jutros.

Teroristički napad u Barseloni oborio akcije na berzama

Glavne evropske berze su jutros na otvaranju trgovanja u padu nakon terorističkog napada u Barseloni i snažne rasprodaje na Volstritu.

Španske akcije predvode sa gubicima, pošto se teroristički akt u Barseloni odrazio na raspoloženje investitora, prenosi agencija "Blumberg".

Mada su akcije širom sveta pale, finansijska tržišta pokazuju da su postala sve otpornija na terorističke napade u poslednjih nekoliko godina, navodi "Blumberg".

Naša sagovornica dodaje da je na putu do posla videla kako se ljudi okupljaju ispred bolnica.

- Verujem da su došli da daju krv za povređene. Ovo je neopisiv horor, ne znamo šta će biti. Vidite i šta se noćas dogodilo u Kambrilsu. Teroristi mogu da budu bilo gde - uplašena je naša sagovornica.

Ona kaže da u radnju u kojoj radi od jutros niko nije ušao.

- Nigde nikog nema. Samo ponekad možete da vidite turiste koji sa koferima napuštaju hotele i apartmane. Ne radi ni prevoz. Ovo nije Barselona koju poznajem - kaže Tanja za Alo!.

Podsetimo, tokom noći dogodio se novi teroristički napad u primorskom gradu Kambrilsu. Teroristi opasani pojasima sa eksplozivom, kolima su uleteli u masu i počeli da gaze pešake. Sedam osoba je povređeno, od kojih dvoje teže.

Policija je uspela da likvidira teroriste i da bezbedno detonira eksploziv.