Beograd
Profimedia
Beograd

Profimedia

Beograd, Foto: Profimedia

Mali je, povodom 34. Evropskog prvenstva u atletici, kome je Beograd domaćin naredna tri dana, rekao da će glavni grad, osim velikog broja evropskih sportista, primiti na hiljade gostiju koji će samo zbog tog sportskog spektakla posetiti srpsku prestonicu, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Veliko je zadovoljstvo što ćemo sada imati priliku da po prvi put iskoristimo i malu halu Kombank arene, koju smo za ovu manifestaciju uspeli da završimo, a koja će nakon ovog događaja biti na raspolaganju malim sportovima, deci i sportisitma Beograda, a ovo je i prilika za promociju grada Beograda i sporta", rekao je Mali.

U toj dvorani, podseća gradonačelnik, prošle godine organizovano je Evropsko prvenstvo u vaterpolu, potom se tu igrao mali fudbal, a "sada je prelepa hala za atletiku", kojojm je Beograd pokazao da je sposoban za organizaciju tako velikih dogadjaja.

Mali je pozvao gradjane da posete Kombank arenu i bodre sportiste.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je da će to prvenstvo biti sa najviše pojedinaca u istoriji naše zemlje, odnosno da će učestvovati više od 800 atletičara, te da je akreditovan veliki broj medija širom Evrope.

Evropsko prvenstvo u atletici, 34. po redu, počinje sutra i trajaće do nedelje.