PUTIN IH LIČNO POHVALIO: Oni se bolje bore nego profesionalni vojnici!
EPA/ MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POO

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je uoči putovanja na Kamčatku dobio sveži izveštaj od Ministarstva odbrane o situaciji u zoni specijalne operacije i istakao da se stanovnici bolje bore od profesionalnih vojnika.

"Formirana su dva korpusa iz lokalnih stanovnika. Oni se bolje bore nego profesionalni vojnici. Bore se hrabro i efikasno", rekao je Putin na omladinskom forumu "Ekosistem. Nacionalni park".

On je istakao da je dug Rusije da pruži pomoć Donbasu i stanovnicima koji tamo žive.

"Tragedija koja se dešava u Donbasu je rezultat delatnosti ekstremističkog neonacističkog režima koji je 2014. godine nasilnim putem došao na vlast, a zatim pokrenuo borbena dejstva u Donbasu. Dva puta je izvodio velike vojne operacije, uz korišćenje teške artiljerije, avijacije, teške tehnike. To se dešava sve do danas", istakao je on.

"Svi naši pokušaji da mirnim putem rešimo ovaj problem su bili bezuspešni zbog stava kijevskog režima", podsetio je ruski predsednik.

Politička "pena" će splasnuti

Politička pena koja ometa saradnju sa Rusijom, uključujući i pitanja životne sredine i klime, splasnuće i saradnja će biti nastavljena, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Siguran sam da će se međunarodna saradnja u oblasti ekologije i zaštite klime neminovno odvijati i oživljavati. Moram reći da ni sada nije posebno prekinuta. Ova politička pena koja ometa zajednički rad stručnjaka će svakako da splasne, a saradnja će se nastaviti“, rekao je on na omladinskom ekološkom forumu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading