Kolinda Grabar Kitarović
Profimedia
Kolinda Grabar Kitarović

Profimedia

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Profimedia

On je rekao da joj nikako ne može oprostiti što je izjavila da je "hrvatska država, Nezavisna država nije bila nezavisna i da je bila zločinačka", prenosi hrvatski N1.

On se upitao ko kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od '41. do '45.

"Ma, ja pitam ako je morala to da kaže pred Amerikancima, a onda postavljam njoj pitanje, a zašto nisi rekla pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki", naveo je Prcela, prior dominikanskog manastira u Splitu.

"Pa nismo mi bombardovali ni Drezden ni Hamburg. Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica? Ma dosta više da sami po sebi pljujemo. Dosta više što se događalo kroz ovo proteklo vreme za vreme ove dvojice predsednika koji su bili, možemo kazati, predsednici antihrvatske države. I zato mi je drago što su naši branitelji dobili svoga ministra branitelja", kazao je Prcela takođe u direktnom prenosu.

Prcela je nakon ovog skandala rekao da mu nije zbog svega što je rekao, i poručio da je samo propovedao.

On je, kako prenose hrvatski mediji, rekao da mu nikada neće biti žao i uprkos tome što mu je Kolinda odgovorila kako mu oprašta, on dodaje da njoj nema šta da oprosti, "jer to nije smela da kaže".

Komentari (4)

Кутузов

08.05.2016 14:24

Такав је био и степинац,слика и прилика!

Добро дошли

08.05.2016 16:38

,,Сива чапља'' (Ј.Косор) је имала бар стила док се за ,, Жуту пловку'' (Колинда) то не може рећи. Лупета као отворени прозор.

alpacino

08.05.2016 18:25

Kome i sta je tu skandal? Pa to je normalna, hrvatska svakodnevnica... Promenice ime Titov trg u Pavelicev trg i to na referendumu..

Dobi

08.05.2016 22:22

Prcela, i samo ime ti govori kakav si covek,sramota ljudskog roda,izopaceni svestenik,jadan je taj narod koji te slusa.Ti propovedas svetogrdje a ne hriscanstvo .Koja si ti sramota i svi oni koji te slusaju.