Brega i Dodik
Promo
Brega i Dodik

Promo

Brega i Dodik, Foto: Promo

Pred ovaj veliki spektakl, na tajnoj večeri našli su frontmen grupe Goran Bregović i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

Iako je večera bila tajna, mi smo došli u posed fotografije na kojoj njih dvojica razgovaraju i ugovaraju poslednje detalje Breginog nastupa na Trgu Krajine.

U intervjuu za naš list, Goran nije želeo da otkrije detalje razgovora sa Dodikom, ali je istakao da politika nikada neće umešati prste u muziku, koja ne poznaje granice.

- Koliko god politika insistirala da se i muzika uvede u neke političke granice, mislim da politici to teško polazi za rukom. Svaki naš kič ima potrebu za onim kičom s druge strane. Slatko je videti koliko hrvatski kič ima potrebu za srpskim i srpski za hrvatskim. A u umetnosti, gde su stvari ozbiljnije, to je nemoguće zaustaviti. Umetnici ne vide političke granice kao svoje granice. Umetnost uvek preskače te male, privremene granice - kaže Goran Bregović, a na to što je govor mržnje sve češća pojava u zemljama bivše Juge, kaže:

- Sve je dobro dok se ne tučemo! Samo da ne bude gore, a znamo da može da bude gore. Mi smo u ranoj fazi demokratije. Trebaće nam vremena da naučimo da se ponašamo u politici - kaže Brega, koji je u Banjaluci poslednji put nastupio pre 28 godina.

- Sviraćemo veseli program, Nova godina je... Biće pesama iz svih perioda “Dugmeta”. Poželeo sam se da sviram stare pesme, a ne da pravim nove za “Bijelo dugme”. Ne znam da li će mi pasti na pamet da pišem nove - kaže Brega i dodaje:

- Ima stvari koje sam ostavio da radim kada ostarim. Sada se ne osećam tako da bi trebalo da pišem biografiju. Život mi je još predinamičan da bih pisao biografiju.

Komentari (1)

zora vukasinovic

13.01.2017 09:15

Cudo je nas predsednik kako sve stigne da uradi za nas za nasu srecu pa se pitam dali uopste spava.Na slici u ulozi ministra za kulturu a nije im prvi put da saradjuju.U Guci samo jedan mobilni poziv i g.Bregovic se pojavio za sat vremena da uljepsa Gucu.A koje to platio?pa mi nasi poreski obaveznici republikre srpse.