Bolnica dečak ruka koma
Profimedia
Dečak, dete, bolnica

Shutterstock

Čudo je moguće, rak je izlečiv, Foto: Shutterstock

Već od 11 sati posetioci će imati priliku da se u veseloj atmosferi druže sa poznatim ličnostima i umetnicima Studija za animaciju i oslikavanje lica “Zemlja čuda”, gde će umetnici besplatno oslikavati lica mališana i prirediti im nezaboravnu zabavu. 

Posebno iznenađenje za najmlađe građane i njihove roditelje, projekcija filma “Čudo”, zakazana je za 13 časova u bioskopu Cineplexx. 
Bazirano na bestseleru New York Timesa, “Čudo” je neverovatna inspirativna topla priča o Augustu Pullmanu, dečaku s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu.

Tokom celodnevne manifestacije posetioci će imati priliku da kupe radove koje su pripremila deca obolela od raka, a sva sredstva biće usmerena ka projektu “Roditeljski kutak”, koji ima za cilj kupovinu stana namenjenog roditeljima iz unutrašnjosti Srbije, čiji se mališani leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu.

Ukoliko ne možete da prisustvujete ovom događaju uvek možete da pomognete slanjem SMS poruke 7175 na 7175 .

Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli, a svake nedelje jedno premine zbog raka. Kancer je prvi uzročnik smrti u dečjem dobu i adolescenciji. Maligne bolesti su izlečive u preko 70 odsto slučajeva ukoliko se bolest dijagnostikuje u ranom stadijumu. U našoj zemlji od ovih bolesti leči se oko 500 mališana, a samo na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u svakom momentu hospitalizovano je stotinu njih.

Komentari (2)

Seksi

14.02.2018 08:31

Naravno da mozemo.... Ne vakcinisite decu i raka nece biti. Ne postoji nevakcinisano dete koje ima rak. Posto znam da mi necete objaviti komentar ovo je za vas administratore.

Ivana

14.02.2018 11:02

Nažalost, uništeni smo bombardovanjem i nama pomoći nema...