Operacija uspešna,  pacijent srećan:  Dr Milošević (levo)
Promo
Operacija uspešna,  pacijent srećan:  Dr Milošević (levo)
Operacija uspešna, pacijent srećan: Dr Milošević (levo), Foto: Promo

 

Koliko je ozbiljna ta grana hirurgije, govori i tim stručnjaka koji je sprovodi - urolog, hirurg, endokrinolog, ginekolog, psihijatar, internista. Svi zajedno vode računa o stanju pacijenata koji se podvrgavaju takvim intervencijama. Jedan od njih je i Beograđanina P. G. (40). Veliki problem u glavi, kako sam kaže, stvorila mu je dužina penisa od pet centimetara u opuštenom stanju. To svoje stanje opisao je kao mentalnu i emotivnu patnju. Osećao je neisgurnost. Da je manje vredan. Nije mogao da se skine pred devojkom, na bazene i plaže nije išao.

 

Kako ga povećati

Prof. dr Aleksandar Milošević otkriva da postoji nekoliko načina povećanja muškog polnog organa. - Nekada se odlučujemo na zahvat da sa regije pubične kosti skinemo višak masnoće, odnosno sala, i na taj način penisu damo na dužini. Takođe, nekada oslobađamo ligamente koji su spojeni sa pubičnom kosti i malo „izvučemo“ polni organ. U erekciji on nije veći, ali u opuštenom stanju jeste - objašnjava on.

- Imao sam problem da se skinem pred devojkom. Svaki njen pogled na moj penis sekao me je kao mač. Počeo sam da se povlačim u sebe. Osećao sam strah da priđem bilo kojoj ženskoj osobi - iskren je on. Kako priznaje, odluku da ode na operaciju produženja penisa doneo je brzo i lako. Pre nekoliko dana, otpušten je kući s rešenim problemom.
Prof. dr Aleksandar Milošević, jedan od naših najboljih hirurga-urloga, kaže za „Alo!“ da „slučaj“ P. G. uopšte nije redak.


- Došao je i rekao mi: „Doktore, moj penis je mali!“ Počeli su pregledi. Dobio je injekciju u penis da bismo mu izazvali erekciju. Bila je sasvim normalna - 13 centimetara, što je prosek. To sam mu i rekao. On je insistirao na operaciji jer nije bio zadovoljan dužinom polnog organa u opuštenom stanju. Poslao sam ga kod psihijatra na procenu. Vratio se s dijagnozom dismorfofobija genitalis, što je aposlutna indikacija za operaciju jer je pacijent razvio mentalne i emotivne probleme zbog veličine svog penisa. Postao je nesiguran, nesposoban da vodi normalan život muškarca - objašnjava ova stručnjak i nastavlja:

P. G. (40)
P. G. (40), Foto: Vesna Lalić


- Bio sam iskren prema njemu. Rekao sam mu da će intervencijom dobiti vrlo malo. Tri centimetra produženja organa. Pacijent se složio s tim. Onda sam ga poslao na sve ostale preglede koji su neophodni pre operativnog zahvata - priča prof. dr Milošević i dodaje da je začetnik estetske urogenitalne hirurgije pokojni prof. dr Sava Perović i zahvaljujući njemu te intervencije rade se u celom svetu i kod nas. Prema njegovim rečima, P. G. je urađena operacija stavljanja mrežica celom dužinom penisa.


- Organizam oko njih stvara vezivno tkivo. Ono povećava obim i dužinu penisa. Naravno, funkcija njegovog polnog organa je aposlutno očuvana - navodi taj stručnjak.

Dr Aleksandar  Milošević
Dr Aleksandar Milošević, Foto: Goran Srdanov

 

Estetika, ali i terapija

Prof. dr Aleksandar Milošević navodi da operacije genitalnih organa, kada hirurzi poboljšavaju njihov izgled i morfologiju, nisu samo estetske već i terapeutske jer leče mentalne probleme osoba. Posle tih operacija pacijenti nisu više emotivno, mentalno niti na bilo koji drugi način frustrirani, kaže on.

 

Opasna zarobljena seksualnost

Prof. dr Aleksandar Milošević otkriva da je nacionalna seksualnost ugušena, a to se reflektuje na razne načine. - Seksualna energija je ogromna. Ukoliko se ne oslobađa kroz odnose, ona mora ngde da „izađe“. Ako se ne dešava, onda se dešavaju ubista, a nekad se ta energija kanališe i kroz politiku. Na primer, seksualno frustriran političar prepoznaje se tako što na svakom koraku pokazuje sujetu, a kroz nju i slabost. Nama je lako to da prepoznamo. On tada ne sprovodi životno važne odluke za narod, a posledica toga je nezadovoljstvo građana i napuštanje zemlje - kaže naš sagvornik.

Komentari (1)

Hih

16.11.2015 23:03

Meni je "lik"rekao da mi je vagina kao razgazena vojnicka cizma(usmine su socnije) pritom me to nije uvredilo jer imam sjajne klitorisne i vaginalne orgazme.Tako da sve krece iz glave i samopouzdanja,a ne misljenja nevaznih.