Dokumenta
Profimedia

 

Dokumenta

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Od 8. juna sve opštinske i gradske uprave u Srbiji imaju obavezu da počnu primenu tri člana Zakona o upravnom postupku, koji se odnose na razmenu podataka iz službenih evidencija, podseća RTS.

To će doprineti da građani ostvare značajne uštede samim tim što neće biti u obavezi da dostavljaju dokumenta kao što su, na primer, uverenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih.

"Jednošalterski sistem ne znači da vi dođete na jedan univerzalan šalter i sve završite već da dođete na šalter na koji treba da dođete za uslugu koju ste želeli – na primer, ako ste hteli dete da upišete u vrtić, doći ćete u predškolsku ustanovu ili na portal elektronske uprave", objašnjava direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović.

Baze podataka nisu kompletirane pa je moguće da pojedini građani neće moći odmah da dobiju željeni dokument. Pojednostavljivanje vađenja dokumenata građanima će doneti ogromno olakšanje.

"Ovde će zakon omogućiti razmenu dokumenata, a mi se trudimo da to pospešimo i kvalitetom tako da cela usluga bude onlajn", ističe Stojanović.

Promena načina rada i organizacije uprave olakšaće rad i službenicima, navodi RTS.

Komentari (1)

milan

30.05.2016 22:50

pokojni đinđić je bio vizionar i evropski obrazovan gde bi nam bio kraj da ga ne ubiše patriote sa debelim računima prodadoše milosevica karadzica i sve nase sto im sudise u hagu licimeri i lopovi pa đinđić je davno govorio o tom jednom šalteru ali patriote nedadose sada te iste patriote tajno odlaze po zadatak u američku ambasadu a drzava ne reaguje