Mrak Crno
Alo.rs
Mrak Crno

Alo.rs

Mesec u mrkloj i oblačnoj noći, snimljen negde van grada, gde nema ulične rasvete, eno ga tamo levo Foto: Alo.rs

Naime, kako su zajednički saopštili RHMZ i Udruženje astronoma-amatera, koliko već sutra očekuje nas takozvani "nevidljivi Mesec"!

- Nakon plavog, crvenog, krvavog, super i drugih varijanti Meseca, na sutrašnjem nebu dogodiće se nešto spektakularno - "nevidljivi Mesec"! Ovaj lunarni fenomen desiće se zahvaljujući velikoj oblačnosti, što u nižim, a što u višim slojevima atmosfere. Ukoliko se "poklope kockice" i oblačnost bude dovoljno gusta, sa tla će biti nemoguće videti jedini prirodni Zemljin sateliti. Ipak, ukoliko sutra uveče budete leteli na visinama većim od 10.000 metara i pritom se kretali ka jugu gd se očekuje lepše vreme, postoji velika verovatnoća da budete deo grupe privilegovanih koji će moći da vide Mesec. Naravno, mi savetujemo da ostanete čvrsto s nogama na tlu, te da iskoristite ovu jedinstvenu priliku i uživate u "nevidljivom Mesecu" - navodi se u saopštenju RHMZ i Udruženja astronoma-amatera.

LOGIČNI RAZLOZI

Odložena proslava rođendana hidrogenske bombe

Nuklearna Atomska Eksplozija Bomba

Profimedia

Sve spremno za vatromet, Foto: Profimedia

Proslava rođendana prve hidrogenske bombe, koja je bila planirana za 1. novembar, odložena je na neodređeno vreme zbog greške u planu proslave, javljaju američki mediji pozivajući se na izvore iz Bele kuće.

Naime, 1. novembra je bila planirana velika proslava povodom 66 godina od detoniranja prve hidrogenske bombe na Maršalskim ostrvima, ali je proslava hitno otkazana zbog, kako se navodi, "nenamerne greške u planocima". Problem je, naime, u tome što je plan proslave podrazumevao detoniranje moderne verzije te naprave, a što se ne kosi samo sa međunarodnom zabranom nuklearnih proba, već i drugim zakonima.

- Ispostavilo se da bismo tom prilikom verovatno direktno pobili više hiljada ili desetina hiljada ljudi, a da bi verovatno milioni poumirali od posledica radioaktivnog zračenja. Priznaćete da to baš i nije najbolji način za proslavu, a smo zato odlučili da sve odložimo i napravimo neki bolji plan proslave ili da sačekamo razvoj situacije na relaciji Vašington-Moskva, pa da eventualno u tako nekim prilikama odradimo proslavu kako red nalaže - prenose američki mediji izjavu jednog od članova organizacionog odbora ove proslave.

SPEKTAKULARNO OTKRIĆE!

Čuvena glumica ima srpske krvi!

Krv Transfuzija Dobrovoljno davanje krvi

Profimedia

Koliko li stranaca ima srpske krvi?, Foto: Profimedia

Jedna od najvećih glumica u istoriji kinematografije ima srpske krvi, ekskluzivno saznaje "Alo!"!

Čuvena holivudska glumica Za Za Gabor (1917-2016), inače rođena Mađarica, imala je i srpske krvi, otkrio je za "Alo!" lekar koji je pred sam kraj lečio ovu filmsku divu.

- Da tačno je da je imala srpske krvi. Naime, poslednjih dana života, dok smo se borili da je spasemo, Za Za je primila više boca krvi. Prilikom jedne od infuzija na etiketi je pisalo da je davalac izvesni Srbin, čija krvna grupa se poklapala s njom. Dakle, apsolutna je istina da je Za Za Gabor imala srpske krvi - otkrio je za "Alo!" ovaj lekar koji je insistirao na anonimnosti.

OVO SU IZMIŠLJENE VESTI KOJE SLUŽE SAMO ZA ZABAVU!

Komentari (2)

Dulence

04.02.2018 12:36

Eno,sve ga videh,tamo levo,sve crno

Olaf Gustavson Četrnaesti

04.02.2018 18:51

Hej! Istina je! Kod mene je upravo takav mesec! Spektakularno! :D :D :D