Centar bez saobraćaja
Marko Đoković
LGBT parada prajd

Profimedia

Foto: Profimedia

Jake snage policije koje su obezbedjivale Paradu se povlače, a za saobraćaj se otvaraju ulice koje su bile blokirane.

Zbog Parade ponosa danas je bio izmenjen saobraćaj u Beogradu, na prostoru od parka Manjež do Trga republike, zbog posebnih bezbednosnih mera koje su bile preduzete po nalogu MUP-a.

Očekuje se potpuna normalizacija saobraćaja u gradu oko 16 časova.

Zbog Parade ponosa došlo je do izmene u režimu saobraćaja.

Centar bez saobraćaja

Marko Đoković

Centar bez saobraćaja, Foto: Marko Đoković

Od 08.00 časova pojedini delovi grada bili su potpuno zatvoreni i bilo je nemoguće prići široj zoni skupa.

Linije javnog gradskog saobraćaja bile su promenjene i vozilo se po prazničnom redu vožnje sa smanjenim brojem polazaka, a trolejbusi su bili zamenjeni autobusima koji će voziti izmenjenim trasama.

Autobusi su saobraćali od prvih jutarnjih polazaka do momenta kada je policija zatvorila za saobraćaj zonu u kojoj se održava Prajd, redovnim trolejbuskim trasama kao i od momenta kada je policija zatvorila za saobraćaj zonu u kojoj se održava manifestacija do 16.00.

Na relaciji od Trga Slavija do perifernih terminusa bile su uspostavljene lokalne autobuske linije:

21A, 22A i 29A dok će umesto trolejbusa sa linija 40 i 41 raditi autobusi i to na relaciji Banjica 2 – Zvezdara, sa oznakom 40A. Trasa linije 40A se u oba smera, od Banjice 2 do Mostara, poklapa sa trasom trolejbuske linije 41, zatim Mostarska petlja, Auto-put, Autokomanda, Trg Slavija, Beogradska, Starine Novaka, Cvijićeva, Dimitrija Tucovića, Zvezdara. Trolejbuske linije 19 i 28 se ukidaju dok će autobusi koristiti postojeća stajališta linija Javnog gradskog prevoza. Stajalište na Slaviji će biti ukinuto, a okretnice na Studentskom trgu i Trgu Republike neće raditi. Kada je reč o tramvajskim linijama, od prvih jutarnjih polazaka do 16.00 tramvaji rade na izmenjenim trasama a linija 2 će biti ukinuta.

Tramvaji sa linije 3 će saobraćati na relaciji: Kneževac–Pristanište a sa linije 5 i 11 će saobraćati na redovnoj trasi.

Navodi se i da će tramvaji sa linije 6 saobraćati na relaciji: Ustanička – Omladinski stadion a sa linije 7 na relaciji: Ustanička – Dorćol – Novi Beograd /Blok 45/,

Tramvaji sa linije 9 će saobraćati na relaciji Blok 45 – Gospodarska mehana a sa linije 10 će saobraćati na relaciji Banjica–Autokomanda,

Dodaje se i da će tramvajska linija 12 saobraćati na relaciji: Banovo brdo – Pristanište i da će linija 14 biti ukinuta.

Saobraćaj iz pravca Autokomande bio je prohodan do Slavije, a potom je preusmeren ka Beogradskoj ulici. Deo pešačkih tokova i prilaza skupu povremeno je bio sa kontrolisanim prolaskom, a pojedini delovi trase bili su potpuno zatvoreni za pešake.

Tagovi

Komentari (11)

Ljiljana

17.09.2016 17:42

Ako dobro razumem, oni treba da bahanalisu po centru, a mi,koji sve to placamo kroz poreze da sedimo kuci umesto da nedelju provedemo u setnji gradom? I posle su oni kao ugnjetavani, a mi smo kao ugnjetavaci?!

Neco

17.09.2016 17:44

Vec nekoliko vikenda pokusavam sa porodicom da prosetam centrom Beograda ili da odem do mojih na nedeljni rucak, ali normalno, a ne kroz haos i guzvu i ne uspeva mi. Svake subote i nedelje gradske ulice se zatvaraju, neke priredbe, parade.... Pa dokle vise?! Ko to sve placa? Kad cemo mi normalan svet moci da se prosetamo ili provozamo normalno centrom?

goran

17.09.2016 17:50

Dosta nam je vise! Nemamo strpljenja! Jedni da senluce, a mi da tabanamo kilometrima kroz centar da bi otisli na pjacu! zasto se takve manifestacije ne organizuju na uscu, recimo? Z|asto ovoliko maltretiranje desetina hiljada zitelja prestonice?! Valjda i mi imamo pravo na normalan zivot? Na uscu bi bilo manje potrebno sredstava za obezbedjenje, a i grad bi funkcionisao normalno. Niko im ne brani okupljanje, ali insistiranje da to bude u centru je bezobrazluk.Pa i na zapadu su te parade u getima

RATKO

17.09.2016 21:14

Beogradjani, sretna vam parada!!!

Parada Sramote

18.09.2016 09:12

Pa dokle više tog terora, zašto zvaničnoci ne reaguju. Zašto ne možemo na miru da uživamo u šetnji po Beogradu, da povedem ženu i ćerkice u šetnju i da strepim da će nas ti klovnovi povrediti. Zašto ne pričamo o školama, o zaposlenju, o lečenju, zašto stavljamo napred samo zlo koje nam donosi belu kugu i poskupljuje i zapušava zdravstvo. Taj smrad nas UGUŠI !!!!

rara

18.09.2016 09:18

Ajd sto pesacimo peske a koliko ce nas kostati ovolika policija iz cele Srbije videla sam autobuse iz cele Srbije aman neka radi ko sta hoce u svojoj kuci dajte nam da zivimo kao ljudi a ne kao stoke u toru bez hrane i vode jer se pederima seta FUJ DRZAVO

gedza

18.09.2016 09:22

tako je....98% treba da sedi kuci dok ova sacica bolesnika siluje centar grada?

...sram ih bilo.

18.09.2016 10:29

Ništa uvredljivo...NAPROTIV....Molim objavite moj komentar, REKAO SAM SAMO ISTINU, Izrevoltiran ovim izopačenom ljudskom vrstom. Uvoz sa trulog zapada, to u Srbiji ne prolazi! SRBIN JE OD VAJKADA DOMAĆIN ČOVEK i fala Bogu zna ko se sa kim pari.

PARAda

18.09.2016 12:23

@...sram ih bilo. - A sve to radi se o trosku svih nas; i onih kojima su plate i penzije zbog drzavene kase desetkovane. I dok se nekakvo ne povecNje nego vracanje uzetog svodi na obecanja, ovo se organizuje na vrlo konkretan nacin. I opet: o trosku SVIH nas!

miško

18.09.2016 11:23

Podrška lgbt populaciji! Danas je vaš dan!!! Imate pravo da šetate! Ne može vam niko ništa! Kome se ne svidja nek pukne od muke. Srbija ce biti normalna evropska drzava,bez ovih zaostalih i primitivnih homofoba kojih je sve manje!!!

Сава Прокоповић из Ритопека

18.09.2016 16:42

Нам се све ово гади. Ово морамо да напишемо, да би остало заведено у аналима.