Tuča pesnica
Profimedia
Tuča pesnica

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

"Drali su se nešto, ali nisam obraćao pažnju. Odjednom su počeli da me tuku, a kada sam pao na zemlju nastavili su da me šutiraju...", počinje priču Beograđanin A. M. (21), kojeg je u subotu oko pet sati ujutru pretukla grupa nasilnika u samom centru grada.

- Krenuo sam ka okretnici na Studentskom trgu. Bili su udaljeni od mene stotinak metara i nešto su se drali, ali pošto ih nisam čuo šta dobacuju nisam obraćao pažnju. Odjednom su mi prišli i, bez ijedne reči, počeli da me tuku - priča A. M.

Mladića je grupica od pet, šest muškaraca počela da udara rukama i nogama u predelu glave.

- Jedan od njih udario me je u usnu. Bio sam u šoku jer nisam očekivao išta da će da mi se desi, a već u sledećem trenutku dobio sam udarac nogom ponovo u glavu i tada je počela da šiklja krv - priča A. M.

Mladić je, kad se "osvestio", počeo da beži preko ograđene zelene površine na okretnici na Studentskom trgu. Ali napadači se nisu zaustavili.

- Sapleo sam se o ogradu i pao na zemlju. Tada sam dobio još jedan udarac u glavu...Nakon toga su pobegli - priča A. M.

On je posle toga na lice mesta pozvao policiju i dao izjavu na licu mesta. Hitna pomoć došla je na poziv policije i prevezla povređenog mladića u Urgentni centar.

- Tamo sam proveo osam sati, dok su odradili pregled i dok su mi ušili usnu. Posle sam bio ošamućen i prespavao sam ceo dan - kaže A. M. i dodaje da je razlog zašto želi da ostane anoniman samo taj što roditeljima još uvek nije rekao šta mu se dogodilo.

On dodaje da nakon ovog napada nije uplašen i nema potrebu da se skriva, ali je ipak i dalje u šoku.

- Ne mogu da shvatim da se ovakve stvari dešavaju u 21. veku. Ne znam šta da mislim. Ovo je prvi put da mi se ovako nešto dogodilo. I nije to sad zato što sam ja deo LGBT populaciije, nego je moglo bilo kome da se desi. Mislim da sam se samo našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme - kaže A. M. 

Komentari (3)

momazver

23.10.2017 17:50

Mora da im je odbio ponudjeno mu piće,ajer konjak, pa se momci iznervirali.

momazver

24.10.2017 08:33

@momazver - Dražesno. Ima znači najmanje 17 čitatelja/ki, koje čitaju *Bakin kuvar* i znaju recepturu.

petarleskovac

23.10.2017 20:39

Dugo ce jos Srbija biti zatvoreno,netolerantno drustvo prema osobama koje imaju drugaciju sexualnu orijentaciju,i uopste prema osobama koje drugacije misle nego vecina