Susam ćufte
Alo!
Susam ćufte

Alo!

Susam ćufte, Foto: Alo!

Sastojci:

- 300 g junećeg mlevenog mesa
- jaje
- 2 kašike prezli
- 2 čena belog luka
- so
- ulje
- biber
- 20 g susama

Priprema:

U činiji pomešajte mleveno juneće meso, jaje, sitno iseckan beli luk i sve sjedinite. Dobro izmešajte varjačom, pa dodajte prezle i umesite smesu vlažnim rukama. Začinite smesu solju i biberom. Potom odložite posudu sa mesom u frižider na pola sata. Nakon toga je izvadite i vlažnim rukama oblikujte ćufte. Na dobro zagrejanom ulju u dubljem tiganju ili šerpi propržite ćufte sa svih strana, a pred sam kraj kuvanja dodajte susam. Kad su gotove, ćufte izvadite i ostavite da se ocede od viška masnoće. Služite toplo uz prilog po želji i salatu.

Save

Tagovi