Mihael Šumaher
Profimedia
Mihael Šumaher

Profimedia

Mihael Šumaher, Foto: Profimedia

Višestruki šampion Formule 1 ne može da hoda, niti da ustane čak ni uz pomoć specijalista koji ga leče, poslednje su relevantne informacije koje je o njegovom zdravsrtvenom stanju izrekao Feliks Dam, advokat porodice Šumaher.

Danas je tačno tri godine otkako se dogodila skijaška nesreća u Grenoblu.

Šta bi radio da se nesreća nikad nije dogodila? Verovatno bi se i dalje takmičio u nekom od auto-moto sportova, pa makar rekreativno. Možda bi bio član ekipe "Ferarija", kao što je Niki Lauda u "Mercedesu". No nažalost, prema svemu sudeći, tako nešto nećemo doživeti još neko vreme.

Nakon tri godine nema značajnijih pomaka u lečenju velikog vozača Formule 1. Porodični prijatelji ne žele da govore o tome, samo se mole za njegov oporavak.

Njegova supruga Korina, te deca Gina Maria i Mik dali su sve u lečenje svog muža i oca i pokušavaju koliko-toliko normalno da žive svoje živote.

Supruga Korina potrošila je 15 miliona evra na gradnju medicinske jedinice u porodičnoj kući.

S obzirom na činjenicu da je popularni Šumi u karijeri zaradio 700 miliona evra, porodica je prodala kuću u Norveškoj i privatni avion kako bi finansirali lečenje, prenosi hrvatski portal "24 sata".

Podsetimo, nesreća se dogodila 29. decembra 2013. godine. Mihael i njegov sin Mik su bili na skijanju u francuskom Grenoblu. U jednom trenutku Nemac je promašio stazu i zapeo za kamen, koji ga je odbacio desetak metara u vazduh. Pao je i udario glavom u drugi kamen, a bez obzira što je imao kacigu, posledice su bile dramatične.

Šumaeher je hitno prevezen u bolnicu. Stavljen je u indukovanu komu, a zatim je usledila selidba po bolnicama da u septembru 2014. godine otišao u svoj dom u Švajcarskoj, prilagođen za što brži oporavak.

Nadajmo se da će se uskoro oporaviti...