Sejduba Suma
Marko Metlaš
Sejduba Suma

Marko Metlaš

Sejduba Suma, Foto: Marko Metlaš

Očekivanja navijača Partizana od Sejdube Sume su velika, logično, jer je najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji kluba.

Međutim, vezista iz Gvineje nije mnogo pokazao na početku sezone. Protiv Videotona (0:0) u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope nije blistao, pa se tako našao na meti kritika.

Milivoje Ćirković (40), fudbaler koji je uveo Partizan u Ligu šampiona pre 14 godina, kaže da je razočaran partijom Sume protiv Mađara.

- Kada je Suma izašao sa terena, a zamenio ga Saša Ilić, živnuli smo u igri. Ne znam da li je neko video drugačije taj meč, možda se manje razumem u fudbal. Od njega baš ništa nisam video protiv Videotona. Da li igra na pogrešnom mestu ili nije spreman da odgovori zahtevima... Partizan jeste igrao loše, ali ja vidim čoveka koji je mnogo plaćen, doveden je kao veliko pojačanje, a to preksinoć nije bio. Neću ništa da pričam unapred, možda on bude zaista odlično pojačanje za nas - rekao je Milivoje za “Alo!”.

Ćirković dodaje da je ubeđen da Partizan prolazi dalje.

- Ušli smo u meč sa Videotonom u grču, zbog opterećenja, Marko Nikolić je bio na drugoj strani. Možda mi previše očekujemo od Sume. Iliev je, bez sumnje, pogodio sa Leonardom. To je glavni igrač koji nam je doneo trofeje, ali ne treba zaboraviti ni ostale. Ali ako ćemo da čekamo na Sumu nekoliko meseci, pa kad će da igra ako ne sad protiv Videotona? Da ga čekamo da se razigra protiv Borca iz Čačka? To je već ispričana priča. Da li Saša Ilić sa 40 godina treba da unosi živost u igru umesto mlađih - dodao je Milivoje.

Milivoje Ćirković

M. Metlaš

Milivoje Ćirković, Foto: M. Metlaš

Sa druge strane, Ivan Ćurković, bivši predsednik Partizana, kaže da Sumi treba dati više vremena, ali i više lopti.

- Imao je malo lopti. On je igrač koji može da pravi razliku na terenu, treba mu davati više dodavanja. Dosta trči, ima udarac, završni pas. Biće mnogo korisniji. Istina je i da nije potpuno spreman fizički, ali teško da će neko da briljira posle dva meseca u novoj sredini - rekao je Ćurković za „Alo!“.

Partizan je platio za Sumu 1,6 miliona evra, ali nije nemoguće da se ispostavi da je fudbaler iz Gvineje finansijski promašaj.

- Partizan to isplaćuje na drugi način, zaradio je novac na transferu Leonarda. Ima Suma kvalitet, apsolutno sam siguran u to. Budimo realni, i Partizan je loše igrao protiv Videotona. Nikolić, kao bivši trener Partizana, tačno je znao kome šta da kaže - ovog provocirajte, ovog dobro čuvajte... Biće mnogo bolje u revanšu - zaključio je Ćurković.

Komentari (3)

jug

19.08.2017 20:04

Curkovic je u pravu, jer Sumi treba da salju vise lopti. Stalno se igra preko desne aut linije, kao i protiv Olimpijakosa gde je Leonardo imao vise lopti i bio opasnost po gol, dok su ga igraci "bojkotovali"drugo poluvre i odmah smo losije odigrali. Ali tu je kriv i trener, koga licno ne cenim, jer nije nista novo i bolje doneo u igri.

kopaonik 17

19.08.2017 20:47

Koliko ste pričali o njemu kao da je Ronaldo došao u Partizan.Nula i -0.a tako divne talentovane mladiće imamo kod nas.Partizanovac sam 50 god...A ovo je zadnjih god propast.J...bane pare samo to im je bitno.Sumo nemoj vise na teren.Ostani uz predsednika"""""

momazver

20.08.2017 05:18

Ćirkoviću,nisi ti Ćurković...a Suma ne može da igra SAM,pogotovo kad igrači neće da igraju SA njim/ah te šuške/ i zbog toga što je Djukić ponovo promašaj na mestu trenera Partizana.....ALI DA PARTIZAN VAZDA N E M O Ž E DA PSIHOLOŠKI PRIPREMI I MOTIVIŠE EKIPU NA VELIKIM MEDJUNARODNIM UTAKMICAMA JE ČINJENICA!