Sejduba Suma
EPA/SERGEY DOLZHENKO
Sejduba Suma

EPA/SERGEY DOLZHENKO

Sejduba Suma, Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO

Došao je u Partizan kao najzvučnije i najskuplje pojačanje u istoriji kluba (1.6 miliona evra). S obzirom na cifru koju je klub iz Humske morao da izdvoji Slovanu iz Bratislave za njegove usluge, očekivalo se da će reprezentativac Gvineje biti zver na terenu, da će praviti razliku i pokazati zašto je toliko plaćen. Suma ipak, nije to pokazao do sada. No, u Kijevu je davao "znake života" i pokazao da bi mogao da se rehabilituje i na proleće bude onaj pravi.

- Govorio sam i ranije da ljudi ne shvataju šta želim i šta mogu. To, kad dejstvujem iza napadača, kao centralni vezista, to je moja najbolja pozicija. Nije važno kakvu će ulogu trener da mi dodeli. Najbitnije je da prihvatim zadatke i da na terenu pružim ono što on želi. To se zove profesionalnost. Znao sam da ću protiv Dinama biti krilo, dao sam sve od sebe kako bih pomogao ekipi. Čini mi se da sam u tome uspeo. Sad samo moram da nastavim ovako - rekao je Suma, a prenosi "Mocart sport".

Omalenog vezistu mnogi su kritikovali da ne pruža maksimum, pa i sam trener Miroslav Đukić istakao je da nije zadovoljan njegovim zalaganjem.

- Čuo sam za to. Mora da se zna: šef je glavni. Ne mogu igrači da budu glavni. To je trener. Naše je da poštujemo šta priča i da radimo ono što od nas zahteva. To sam u Kijevu i uradio. Svi su mogli u to da se uvere. Sad samo da nastavim da radim, da dostignem najbolju formu i da dokažem šta mogu.

Partizan će u ponedeljak saznati rivala u nokaut fazi Lige Evrope.

- Ne možete da utičete na ishod žreba. Ko god da bude rival moramo da se spremimo i delujemo kao tim. Kao porodica. I da pobedimo - optimista je Suma.

Članovi rukovodstva Partizana žele Arsenal ili Milan. Šta kaže Suma?

- Nije važno. Videli smo u kom sastavu je Arsenal došao u Beograd i kako je Crvena zvezda igrala. Ako nam zapadnu i mi ćemo im stvoriti probleme - rekao je vezista Partizana.