Deca
Fejsbuk
Deca

Fejsbuk

Deca, Foto: Fejsbuk

Ova vest naišla je na razumljivo zgražavanje domaće javnosti, ali i ovaj medij, blizak američkom milijarderu Džordžu Sorošu, ali i domaća javnost preskočili su podatak da se deca iz Srbije za rat ne obučavaju samo u Rusiji već i u Turskoj.

Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina prema dobro obaveštenim izvorima „Alo!“ slala je u Tursku na vojnu obuku svoj podmladak koji u Srbiji deluje pod plaštom izviđačke organizacije „Vukovi“.

Samo ime ovog udruženja asocira na vrlo moćnu organizaciju „Sivi vukovi“ koja je 1981. organizovala atentat na papu Jovana Pavla Drugog. Cilj ove organizacije je stvaranje panturske države koja bi se prostirala do Nemačke, a svoju omladinu uče borilačkim veštinama i metodama ratovanja.

Sulejman Ugljanin

Tanjug / Edip Tahirović 09.04.20

Sulejman Ugljanin, Foto: Tanjug / Edip Tahirović 09.04.20

Prilikom posete predsednika Turske Redžapa Taipa Erdogana Novom Pazaru Ugljanin je ispred prostorija Bošnjačkog nacionalnog veća postrojio tinejdžere koji pripadaju ovoj organizaciji.

Na Fejsbuk profilu Ugljaninovih izviđača ima nekoliko snimaka sa boravka Suljinih izviđača u Turskoj na kojima se vide deca koju obučavaju u rukovanju vatrenim oružjem i minobacačima, a na pojedinim fotografijama jasno se vide zastave Ugljaninovog Bošnjačkog nacionalnog veća.

Polaznici kampa pevaju: „Sandžak je moja zemlja ponosna, krv ću dati i život svoj za Sandžak ako zatreba“, što sugeriše da oni Sandžak vide kao državu. Na slikama se vidi i to kako deca uče o artiljerijskim projektilima kalibra 81 i 120 milimetara.

- Vrlo je zanimljivo da su Zapadu i njihovim službama u fokusu deca iz Srbije koja se obučavaju u Rusiji, ali izgleda da im ne smeta što se deca iz iste zemlje obučavaju u vojnim kampovima u Turskoj. To govori da neko verovatno ima planove da Srbiju konstantno drži pod pretnjom da bi posle Kosova i Metohije mogli biti raspireni novi konflikti u Sandžaku a možda i u Vojvodini - zaključuje izvor „Alo!“.

Obuka kod ultranacionalista u Rusiji

Trideset tinejdžera iz Srbije otputovalo je u Rusiju da prisustvuju Međunarodnom kampu ratne patriotske omladine. Kamp vodi ultranacionalistička grupa pod nazivom „E.N.O.T. korpus“, čiji vojni treneri uče decu kako da pronađu svoj put u šumi, rukuju oružjem i pripreme se za mogućnost rata, piše Radio „Slobodna Evropa“.