Dragan Šutanovac
Goran Srdanov
Dragan Šutanovac

Goran Srdanov

Dragan Šutanovac, Foto: Goran Srdanov

Iako su pojedini funkcioneri demokrata tvrdili da će na izborima biti samo jedan kandidat, i da ni Šutanovac, ni Pajtić neće učestvovati u trci, istina je potpuno drugačija.

- Šutanovac planira da kandidaturu objavi za vikend, on od trke za predsednika DS-a ni u jednom trenutku nije odustao, a ima i podršku velikog broja stranačkih odbora - navodi naš izvor.

Bojan Pajtić

Robert Getel

Bojan Pajtić, Foto: Robert Getel

Inače, u taboru demokrata juče je i zvanično počela trka za predsedničku funckiju, a njihov lider Bojan Pajtić raspisao je izbore u toj stranci za 10. jul. Kako je saopštio DS, ovim je potvrđeno načelo odgovornosti koje je ugrađeno u Statut DS-a, i koje predviđa da se u roku od šest meseci od održavanja parlamentarnih izbora održe i izbori u stranci. Radna grupa koju je oformilo predsedništvo DS predložiće Glavnom odboru da izbori budu neposredni.

- Održavanjem neposrednih izbora Demokratska stranka omogućiće svim članovima da ravnopravno učestvuju u izbornom procesu, pokazati jedan novi nivo odgovornosti i viši stepen demokratičnosti - navele su demokrate u saopštenju.

Bivši drugari uzvratili

Borku Demokrate su juče uzvratile žestoko na uvrede bivšeg partijskog saborca Borka Stefanovića, koji ih je nazvao muljatorima i lažovima. Pajtić, doduše nije želeo direktno da odgovori na optužbe dojučerašnjeg partisjkog saborca, ali nije propustio priliku da mu se revanšira. - Ne komentarišem stranke koje imaju manje od jedan odsto podrške - kazao je Pajtić za “Alo!”. Za razliku od njega, funkcioner DS-a Radoslav Milojičić Kena je dojučerašnjeg partijskog saborca brzo zaboravio. - Ne znam zaista ko je pomenuti gospodin i šta je to “Levica Srbije”, nikad čuo, a verujem da ni građani ne znaju - kazao je Milojičić za “Alo!”.