Zoran Marjanović sa mlađim bratom Milošem
Dejan Briza/Alo
Zoran Marjanović sa mlađim bratom Milošem

Dejan Briza/Alo

Zoran Marjanović sa mlađim bratom Milošem, Foto: Dejan Briza/Alo

To je jedan od novih detalja iz optužnice protiv Zorana Marjanovića (39), optuženog za brutalno ubistvo pevačice, koje je medijski najpraćeniji slučaj u Srbiji.

- Otisak obuće na kojem je bilo krvi ubijene Jelene pronađen je na drugoj strani kanala u Borči, u suprotnom smeru od nasipa. To praktično znači da je ubica posle zločina pobegao ka naselju Crvenka. Taj otisak je veštačen, ali je još nepoznat vlasnik obuće. Ukoliko osoba bude identifikovana na osnovu tog otiska, uskoro se može očekivati i hapšenje saučesnika - navodi naš izvor iz tužilaštva.

Trag na zemlji, prema rečima našeg sagovornika, ukazuje da je ubica ili neko od njegovih saučesnika pobegao ka drumu, gde je najverovatnije utrčao u automobil i odvezao se sa mesta zločina.

Jelena Marjanović

Emisija "Pod sjajem zvezda"

Jelena Marjanović, Foto: Emisija

- Inspektore i tužioce zbunjuje još jedna misterija u vezi sa venčanom burmom ubijene pevačice. Burma je posle zločina nestala! Kada je telo nađeno i kada su članovi porodice pozvani da identifikuju ubijenu pevačicu, potvrđeno je da je burma nedostajala sa domalog prsta desne ruke ubijene pevačice. Na tom delu njene šake pronađen je i fragment DNK muškarca, koji još nije identifikovan. Identičan biološki trag izolovan je i sa donjeg dela Jelene trenerke - kaže naš izvor i ističe da taj trag najverovatnije vodi do drugog saučesnika.

- Kada se otkrije kom muškarcu pripada taj trag DNK sa Jelenine ruke, kao i otisak obuće sa tragovima pevačicine krvi, konačno će biti rešena misterija koliko je osoba učestvovalo u zločinu. Sumnja se da je krv kapala sa ubičinog tela dok je bežao sa mesta zločina.
Prema rekonstrukciji zločina, koji se dogodio 2. aprila 2016, Jelena Marjanović se žestoko borila za život!

- Ona je vučena oko 30 metara pre nego što je ubijena! Pretpostavka je da je prvi udarac zadobila u nogu i da je posle toga pala na zemlju. Ubica se u tom trenutku obrušio na nju, zgrabio je za kosu i tako joj skinuo gumicu za kosu, koja je nađena na mestu brutalnog ubistva. Mobilni telefon joj je ispao iz džepa nekoliko metara dalje od nađene gumice, a rekonstrukcija je potvrdila da ga je izgubila dok se borila sa ubicom - navodi naš sagovornik iz tužilaštva i dodaje da su DNK optuženog Zorana i njegovog oca Vladimira nađeni na Jeleninoj gumici za kosu.

Detektivka otkrila nestanak burme!

„Alo!” je u oktobru 2017. prvi objavio svedočenje detektivke Katarine Ostojić da je Jeleni skinuta burma posle zločina! - Kada je Jelena nađena u kanalu, odmah je bilo uočljivo da na desnoj ruci nema zlatnu burmu, koju nikada nije skidala!

- Porodica je znala da je Jeleni skinuta burma posle ubistva, ali su o tome ćutali iz samo njima znanih razloga. Pitanje je da li je nekome smetala njena burma i brak sa Zoranom i da li je ubijena iz pakosti ili neke osvete - rekla je za „Alo!” Katarina Ostojić.

 - Biološki tragovi su pronađeni na samoj gumici za kosu. Analiza je pokazala da pripadaju Zoranu Marjanoviću i njegovom ocu Vladimiru. Potvrđeno je da su obojica koristila tu istu gumicu za vezivanje kose - ističe naš izvor i navodi da je u optužnici do detalja rekonstruisano kako je Jelena usmrćena.

- Pevačica je vučena do kanala, ali je onda uspela da se otrgne i pobegne na drugu stranu kanala, gde joj je spala patika. Ubica je tada uspeo da je zgrabi jednom rukom za donji deo trenerke, a drugom ju je prvi put udario tupim predmetom po glavi i povukao je nazad u vodu. U kanalu joj je zadao još osam udaraca, usled čega joj je lobanja pukla na nekoliko mesta! - navodi se u optužnici.

Jelena Marjanović je nestala 2. aprila 2016, a narednog dana je u kanalu na nasipu Crvenka pronađeno njeno unakaženo telo.

Komentari (21)

user

13.02.2018 08:19

Mene interesuje kako psi nisu nista nanjusili te veceri a sad odjednom more dokaza na tom istom mestu?

GLUMICA

13.02.2018 08:24

@user - TELO JE BILO U VODI, ZATO A I ZATO STO ONA TU NIJE NI TRCALA NITI UBIJENA VEC DONESENA SA DRUGE STRANE KANALA

user

13.02.2018 08:37

@user - Ok ali lepo ti pise da su nasli patiku van vode i jos po nesto. Kako to psi nisu nasli nego nasli ljudi sutradan?

GLUMICA

13.02.2018 08:55

@user - Da je Jelenin mobilni bio tu te veceri kada su je trazili jednostavno JE NEMOGUCE DA GA NIKO NE UOCI ILI CUJE a i nemoguce je da mu baterija traje tako dugo jer je non stop zvonio...naknadno kada je Vladimir dao fajront oni su bacili tel ,patiku trenerku jer dok su je donosili na nasip njoj je to spalo jer patike nisu vezane bile...resili su se odece i pokusali da maskiraju trag.A PITANJE JE CIJU GARDEROBU JE NJUSIO PAS...ko veruje jos Marjanovicima

GLUMICA

13.02.2018 09:06

@user - pred zoru posle potrage bacili su tel i ostale stvari,kao i patiku koja je spala s noge dok su je bacali u kanal,da je bilo tu telefon bi neko video i cuo jer je zvonio celu noc...znaci nije bio tu...bio je na punjacu...ako su ga vestacili onda su mogli da vide koliko je baterija ispraznjena

user

13.02.2018 09:14

@user - Pa onda po tvojim sada recima ispada da je psi nisu nanjusili jer nije ni bila tamo a ne zato sto je bila u vodi kako si malopre rekla. Iskreno vise verujem da je ubijena na drugom mestu nego kod kanala kako se navodi u tekstu.

GLUMICA

13.02.2018 10:45

@user - bila je potopljena u vodi kada su je trazili ali nije ubijena kako oni kazu i nije ubijena na trcanju pred Janom a ida jeste(nemam uvid u spise istrage)psi je nisu mogli nanjusiti.SIGURNOje da su pred zoru posle potrage razbacali stvari.Nemoguce je da je ubijena u po bela dana i da su je potopili a telefon i ostalo nisu nego ostavili tako pa POZVAO POLICIJU.Ne pije vodu.

Maja

13.02.2018 11:08

@user - Pa zato sto je posle trcanja ubijena u kuci(prali su varikinom,)a zatim bacena u kanal...jasno...dete je neko drugi odveo na kraju trcanja kuci

Meda

13.02.2018 11:28

@user - Cekajte ljudi, ja se vise i ne secam otkad je sve pocelo, sta istraga kaze, gde je Jelenin telefon bio u vreme kad je ona navodno nestala. I onako usput, ja ne verujem da je ubijena na nasipu.

NENA

13.02.2018 08:38

KONACNO UBICE SU SVI MARJANOVIC .DALJE NEMA STA DA SE KOMENTARISE . TUZILASTVO ODRADILO DOBAR POSAO ZLOCINCE U ZATVOR DO ZIVOTA SVE .

Logika

13.02.2018 10:34

@NENA - Nisi ukapirala... Marjanović je posle ubistva pobegao na jednu stranu, a njegove patike na drugu...

zoran miljkovic

13.02.2018 15:36

@NENA - ШТА СЕ ОВДЕ УКЛАПА СА ОПТУЖНИЦОМ,ОВО МОЖЕ САМО ТЕШКА ЛУДА ДА НАПИШЕ,КОЈИ СУ МАТЕРИЈАЛНИ ДОКАЗИ.КАКО ТО ИМАМО ДВОЈНЕ АРШИНЕ,ЗА МЕСЕЦ ДАНА ТВРДИМО ДА НАВОДНА КОСОВСКА ПОЛИЦИЈА МОНТИРА ДОКАЗЕ,А НАША ТО БОЖЕ ЧЕДНА ЗА ДВЕ ГОДИНЕ НЕ. ТУЖИЛАЦ АКО ОПТУЖНИЦА НЕ ДА РЕЗУЛТАТЕ МОРА БИТИ СМЕЊЕН,ЗАТО ИМАМО КАЖУ 1000 НЕ РАСВЕТЉЕНИХ УБИСТАВА.

nada

13.02.2018 09:49

Nemoguce da je ubijena u sred bela dana na nasipu jer je bila utakmica ! Ona je tu onesvescena pa ubacena u neki auto i na drugom mestu ubijena. U medjuvremenu,ubica se presvukao , ves se oprao. prijavio nestanak, potraga tela koga nema i nakon povlacenja policijes sve ostalo izrezirano od strane Zorana i porodice( bacanje tela u kanal, mobilnog, trenerke, patike, gumice, i onda beg ka putu gde je pas nanjusio trag - auto . Sve je jasno samo sud da iznudi priznanje a ja verujem da hoce !!!!!!!!!

jaca

13.02.2018 10:41

Zaboravlja se da je Zoran prvi dan kad je prijavio rekao da je Jana dala mami cuclu u zamenu za kačket. Cucla nije nigde pronađena. Zašto su joj nokti bili u varikina. Zašto su pločice odmah nakon ubistva zamenjene laminatom? Zašto je zid krečen u istoj prostoriji? Zašto je auto prodat i kupljen isti druge boje? Dakle ubijena je u kući? Ali kako god važno je da se ubica osudi gde god je ubio.

Ja

13.02.2018 11:13

Bijela dana da ne gledaju,odmah se vidjelo da nijesu normalna familija,čuj svekrva da ne ode na sahranu snaji,odbijaju poligraf,svjedocenja.Samo me zanima kako ovaj "čovjek" Zoran može da spava,jede,gleda dijete u oci.Ovakvih čudaka odavno nijesam vidjela.Jadna mala Jana sa kim raste.

N.N.

13.02.2018 16:17

@Ja - Dete će tek imati problem u adolescenciji, odrastanju...životu uopšte. Ovo nije ništa u odnosu na probleme koje će imati kada odraste, spozna da su je vodili u posetu ubici njene majke, da ga je volela... Užas!!

ivana

13.02.2018 11:15

kad pročitam ovo "detektivka" osecam razočarenje i javno ponizavanje nasih stručnjaka.

A1

13.02.2018 13:02

toliko je sve ovo neubedljivo..previse puta menjane teorije...cak se i o vremenu smrti i dalje spekulise...(u pocetku su se spominjala DVA nepoznata muska DNK uzorka, sta je sa tim?)...sve je cudno ovde...razmisljam, kako bi je muz ubio sa detetom pored njih? pa onda ukljucivanje onog Sipke, sve je unelo zabunu...najbolje bi bilo da je ovo sve iz pocetka uradjeno, da ne ostane ovakav utisak nakon svega...

Vanda

13.02.2018 13:50

Pronašli su nekog ko ju je pretukao. Neko ko je odavno van zemlje ili nije ispitan u policiji. Blato na pantalonama može biti od vremena kad se proveravao teren i kanal gde bi telo bilo bačeno.A burma je skinuta da ispadne pljačka.

ДЕЈАН Р.ТОШИЋ

13.02.2018 14:08

Izgleda da se ozbiljno radi na tome da se okrivljeni izvršilac kr.dela,oslobodi.Tragovi koji vode od kanala, sa šireg mesta izvršenja.kr.dela su podmetnuti,i to na način da okrivljeni bude oslobodjen,jer nije mogao da bude na dva mesta u isto vreme."Pomagači" ne postoje,i neće se identifikovati,i tada okrivljeni može biti oslobođen.Zločin nije izvršen iz strasti,već je okrivljen dan ranije pripremio tragove u blizini mesta zločina i izvršio egzekuciju na nasipu dovukavši telo žrtve do kanala.

Ivana

13.02.2018 18:41

Da je ubijena pored kanala zemlja bi bila natopljena krvlju. Sad kažu "ubica pobegao u pravcu Crvenke", a u optužnici "Zoran se posle ubistva vratio do ćerkice". Očigledno ni njima nije jasno kako se zločin odigrao...