Ovde će popovsko dete provesti narednih šest meseci
V. Janačković
Ovde će popovsko dete provesti narednih šest meseci

V. Janačković

Ovde će popovsko dete provesti od šest meseci do čak četiri godine, Foto: V. Janačković

On je nakon okončanja glavnog pretresa pušten iz pritvora do pravosnažnosti rešenja kojom mu je izrečena ova mera, ali je ubrzo ponovo bio vraćen u pritvor, posle žalbe Višeg javnog tužilaštva, a po rešenju Apelacionog suda u Nišu.

- Maloletnom V.J. je rešenjem Višeg suda u Nišu bio ukinut pritvor i određena mera nadzora od strane organa starateljstva – Centra za socijalni rad „Sveti Sava“. Protiv navedenog rešenja je žalbu izjavilo Više javno tužilaštvo u Nišu. U postupku po žalbi je navedeno rešenje preinačeno rešenjem Apelacionog suda u Nišu tako što je maloletnom V.J. produžen pritvor koji mu je određen rešenjem Višeg suda u Nišu od 13. novembra. 2016. godine, objašnjava portparol Višeg suda u Nišu Iva Popović.

Popović je potvrdila da je maloletnik sproveden u VP dom u Kruševcu. Maloletnik u VP domu može da provede od šest meseci do najviše četiri godine, a kako zakon propisuje, ova mera se preispituje na svakih šest meseci. To je najstroža sankciji koja se za ovo krivično delo može izreći.

Kako je Alo! pisao, Vasilije je izbo Viktora 12. novembra 2016. godine oko 22 časa na Trgu Učitelja Tase nanevši mu teške povrede.

Povređenom dečaku su izvađeni bubreg i slezina, povređeni su mu je debelo i tanko crevo i želudac, dobio je ubod u nogu i izgubio je tri litra krvi… Zadobio je i veliku posekotinu po sred lica, a iz bolnice je izašao tek posle 45 dana.

Komentari (2)

BG

28.04.2017 17:33

Nema veze čiji je sin, jer sveštena lica odavno to nisu, ali je sraman čin što je uradio sveštenikov sin i neka ide u rešetke.

maki

28.04.2017 17:40

Deca su ogledalo svojih roditelja i njihovog vaspitanja. Ovaj pop treba da napusti svoj posao jer jedno propoveda, drži drugima lekcije i čestitosti a drugo radi. Moralno posrnuce. Nema verodostojnost.