Pravni fakultet blokada
Twitter
Pravni fakultet blokada
Studenti u četvrtak blokirali fakultet, Foto: Twitter

Nakon sastanka sa rukovodstvom fakulteta koji je danas popodne trajao 3,5 sata, neki zahtevi studenata su prihvaćeni, dok oko najvažnijih nije postignut dogovor, kažu studenti, dok u Upravi fakulteta ističu da je dogovor postignut čak oko devet zahteva, a da je oko preostalih trebalo da se usaglase do kraja godine.

Oko zahteva studenata koji su protivni zakonu, dogovor nije bilo moguće postići, rečeno je Tanjugu u Upravi fakulteta i istaknuto da je od 250 studenata sada na fakultetu ostala grupa od oko 50 studenata, koja je posle sastanka trebalo da obavesti rukovodstvo fakulteta o svojim zaključcima, što oni još nisu učinili.

Cela Uprava fakulteta, na čelu sa dekanom prof. dr Simom Avramovićem danas je više od tri sata, a juče četiri sata, razgovarala sa studentima i to sa svakim pojedinačno, čime je pokazala veliku volju da se se postigne dogovor, ističu predstavnici fakulteta, koji očekuju da će se, kao i danas, kada na fakultet dodju studenti koji redovno pohadjaju nastavu, program na fakultetu i sledeće nedelje odvijati uobičajeno.

Grupa studenata u četvrtak je blokirala Pravni fakultet u Beogradu, tražeći, izmedju ostalog, vanredni oktobarski rok.

Oni traže i da cena boda za već odslušane ispite bude 500 dinara, "otključavanje" ispita sa smera i izbornih predmeta od novembarskog roka za apsolvente i studente koji su overili sedmi semestar, pravo nezavisnog polaganja odslušanih ispita koji nisu medjusobno povezani, umesto sadašnjeg sistema po kome se moraju položiti svi ispiti sa prethodne godine studija i drugo.
Dekan Avramović u četvrtak je Tanjugu rekao da ne protestuju najbolji studenti i da će štrajk biti na veliku štetu onih koji žele da slušaju nastavu.