Stršljen
Profimedia

 

Stršljen

Profimedia

Stršljen, Foto: Profimedia

Njemu su dvojica mladića, preteći nožem, uzeli novac, strpali su ga u prtljažnik taksija, odvezli u šumu, i na njihovu nesreću vezali za drvo iz koga su izleteli stršljenovi, javlja danas poljska državna televizija TVP.info.

Taksista u Đeržonovu na jugozapadu Poljske povezao je 2. oktobra dvojicu mušterija, ali umesto uobičajene vožnje pokazalo se da su mladići lopovi koji su mu preteći nožem oteli ceo pazar, strpali ga u prtljažnik, odvezli u šumu, naredili da izađe i vezali ga za drvo.

Munjevito se, međutim, iz duplje u drvetu na njih sručio roj stršljenova, gnevnih što ih uznemiravaju i lopovi su pobegli glavom bez obzira u automobilu ne mareći više za taksistu kojeg su opljačkali.

Pokoju žaoku zaradio je i taksista, ali uspeo je nekako da se oslobodi i dotetura do prvog naselja, odakle su ga prebacili u bolnicu.

Dvojicu lopova dovoljno glupih da žrtvu vežu za drvo nastanjeno stršljenovima za samo nekoliko dana potrage pronašla je i uhapsila policija u Valbžihu, a zbog toga što su osim pljačke planirali i da muče žrtvu preti im sada do 15 godina