Jusein Bolt
Profimedia.rs
Jusein Bolt

Profimedia.rs

Jusein Bolt, Foto: Profimedia.rs

Biće to prava revija najboljih asova u brojnim sportskim disciplinama, Toliko ih ima da smo se ograničili vam predstavimo deset najboljih. Naravno, među njima je i jedan Srbin, pogađate, Novak Đoković.

Noletu uz rame su se našle veličine kao što su Bolt, Felps, Nejmar...

Novak Đoković (29)

Srbin zauzima prvo mesto na ATP listi duže od dve godine. Mnogi ga smatraju jednim od najboljih tenisera u istoriji i tvrde da nema skoro nijednu slabost na terenu. Broj osvojenih odličija je impozantan, Australijan open (6), Vimbldon (3), US Open (2) i Rolan Garos (1). Vlasnik je i mnogih rekorda. Džesika Enis Hil (30)
Engleska takmičarka aktuelna je olimpijska i svetska šampionka i vlasnica britanskog rekorda. Pokrovitelj je dečjih bolnica širom Engleske i zaštitno je lice brojnih svetskih kompanija.

Jusein Bolt (29)
Sprinter sa Jamajke, najbrži čovek današnjice. Takmiči se u disciplinama na 100, 200 i štafeti 4x100 metara. Aktuelni je olimpijski pobednik, kao i vlasnik svetskog i olimpijskog rekorda u svim gorenavedenim discimplinama. Prvi je sprinter u istoriji koji je osvojio šest zlatnih olimpijskih medalja. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za sportistu godine, atletičara godine, sportsku ličnost. Poseduje Orden Jamajke i Orden različitosti.

Majkl Felps (31)

Američki plivač iz Baltimora, višestruki svetski rekorder, svetski prvak i olimpijski pobednik. Sa 15 godina i devet meseci postavio je prvi svetski rekord na 200 metara delfin stilom i tako postao najmlađi muški svetski rekorder. Olimpijske igre u Rio de Žaneiru biće mu četvrte u karijeri, a na prethodnim, u Atini 2004, osvojio je šest zlata i dve bronze. U Pekingu 2008. je briljirao, pa je osvojio najsjajnije odličje u svim disciplinama u kojim se takmičio. London 2012. godine - osvojio je šest medalja, četiri zlata i dva srebra.

Majkl Felps

Profimedia

Majkl Felps, Foto: Profimedia

Buba Votson (38)

Jedan od retkih levorukih golfera. Amerikanac je osvajač masters turnira 2012. i 2014. godine. U februaru 2015. bio je drugi na listi, odmah iza Tajgera Vudsa. Profesionalno se bavi golfom od 2003. godine. Osvajač je glavnog šampionata dva puta, svetskog šampionata u golfu i PGA turnira šest puta.

Kaster Semenija (25)

Južnoafrikanka se takmiči u atletskoj disciplini na 800 metara. Aktuelna je svetska šampionka i osvajačica srebrne medalje na Igrama u Londonu 2012. godine i na Svetskom prvenstvu 2011. Semenija je izabrana za najbolju sportistkinju godine u domovini 2012.

Karmelo Entoni (32)

Američki košarkaš nastupa za Njujork Nikse. Od olimpijskih medalja ima bronzu u Atini, zlato u Pekingu i Londonu i bronzu na SP u Japanu. Karmelo je sin Portorikanca i Afroamerikanke, rođen je u Bruklinu, imao je teško detinjstvo, prisustvovao je tučama i ubistvima, ali je ipak izašao na pravi put i postao megazvezda.

Srce poklanjam  navijačima:  Novak Đoković

profimedia

Novak Đoković, Foto: profimedia

Bredli Vigins (36)

Prvi Britanac koji je osvojio Tur de Frans, Điro di Italija i zlato na hronometar na Letnjim olimpijskim igrama u Londonu. Bio je na postolju i u Atini, u dohvatnoj vožnji uzeo je zlato, a ekipno se domogao srebra. U Pekingu uzeo dva zlata u dve konkurencije. Član je tima koji je sam osnovao, a odbio je da nosi zastavu Britanije na otvaranju i prepustio ju je Endiju Mariju.

Nejmar (24)

Nejmar da Silva Santos Žunior, superstar Barselone i reprezentacije Brazila. Sa samo 19 godina osvojio je nagradu za najboljeg igrača Južne Amerike. Poznat po brzini driblingu i završnici, najbolji je fudbaler olimpijskog tima Brazila ove godine. Procenjen je na više od 100 miliona evra, a osim za Barselonu, nastupao je za Santos, za koji je na na 225 utakmica postigao 136 golova.

Gabi Daglas (20)

Američka gimnastičarka je osvajačica zlatne medalje na OI u Londonu 2012. godine. Gimnastikom je počela da se bavi sa šest godina, već sa osam je trijumfovala na takmičenju u svom uzrastu u olraund disciplini i najavila velike uspehe u nastavku karijere. U decembru 2012. je izabrana za najbolju sportistkinju u SAD, što su pre nje uspele samo još tri devojke.