FAP štrajk
Vladimir Lojanica
FAP štrajk

Vladimir Lojanica

FAP štrajk, Foto: Vladimir Lojanica

On je dodao da je za Vladu težak posao da obezbedi uslove da FAP nastavi da radi i posle 31. maja kada ističe zaštita preduzeće u restrukturiranju od poverilaca.

Radnici FAP-a su juče odmrzli štrajk jer u četvrtak, 10. marta, vlada nije imenovala novog generalnog direktora, kako je ranije bilo dogovoreno.

Štrajk radika FAP-a počeo je 23. februara, ali je zamrznut 3. marta posle dogovora s predstavnicima vlade o rokovima isplate zaostalih zarada i imenovanju nove uprave.

Od tada su isplaćene dve od devet zaostalih zarada.

Predsednik Štrajkaškog odbora Miroslav Mršević je danas agenciji Beta rekao da će radnici odluku o daljim aktivnostima doneti nakon imenovanja direktora i predstavljanja planova za poslovanje tog preduzeća.

FAP zapošljava oko 650 radnika i jedno je deset preostalih preduzeća u restrukturiranju čija zaštita od poverioca ističe 31. maja, a ako do tada ne bude nadjeno rešenje, preduzeće mora da ide u stečaj.

Komentari (1)

Teodora

15.03.2016 12:23

Kog preduzeća? Šta će da proizvodi to preduzeće i za koga? Radnici ne rade, ne primaju plate, posla nema, a novi direktor, kojeg će da imenuje vlada, primaće platu!? Šta lupa više ovaj jadni vučić!? Dokle ćemo da trpimo njegove budalaštine, gluposti, laži, izmešljene podatke, manipulacije, iživljavanja, bahatost a nadasve vređanja? Pa, uništio je državu u rekordnom roku!!!!!!!