Ivana Filić
Alo!

Deca svakodnevno, igrajući se, doživljavaju prelome, a to je nekako i postalo normalno. Zamislite kada bi svako zbog toga izgubilo život. Malom Radenku Nikodinoviću, koji je polomio ruku pošto je pao sa tobogana, ruka je istrulila zbog neadekvatno pružene pomoći. Iako su roditelji vrlo brzo shvatili da nešto nije u redu i dovodili dete lekaru, „stručna lica“ su ih ubeđivala da je to normalna reakcija.

Po mišljenju nekih naših ortopeda, normalno je da kada adekvatno pruže pomoć ruka otekne, ukoči se, poplavi, dete dobije temperaturu, počne da halucinira, napadnu ga tri smrtonosne bakterije, ruka istruli, bakterije se prošire po celom telu i na kraju dete umre. Ne padne im na pamet da provere da li su sve dobro uradili, nego više puta vraćaju roditelje i decu kući ubeđujući ih da će sve to proći, a onda bude kasno.

Hoće li ortoped Bojanić i dalje raditi praveći greške prilikom lečenja? Da li će se i ovaj slučaj „završiti“ kao i slučaj male Anje Grahovac? I ona je umrla tokom rutinske operacije, pre devet godina, a još niko nije odgovarao za to. Suđenje je pre dva dana odloženo po ko zna koji put. Dugotrajni sudski procesi i blage kazne okrivljenima osnovne su karakteristike suđenja lekarima koji su nesavesnim lečenjem izazvali smrt pacijenata u Srbiji.

Komentari (4)

Travar

13.10.2016 07:48

Potrebno je stati na put bahatim lekarima i jos bahatijem rukovodstvu.U Šidu u DZ poslednih mesec dana zbog bahatosti lekara umrlo dvoje ljudi.Prvi slučaj doktorka je pregledala ženu i bez terapije je poslal kući gde je jadnice umrla posle pola sata.A drugi slučaj je da hitna uopšte nije htela izaći po pozivu umirućeg pacijenta u staračkom domu.To se pokušava zataškati jer je sam direktor kraj bahatosti koji je svoju devojku i momka (da ima i jedno i drugo)stavio u UO DZ a ženu za pr.sindikata

Velja

17.10.2016 07:23

@Travar - Сви домци знају директорове игранке се запосшавањем,посебно је занимљиво да се запошљавају жене од радикала а отпуштају чланице СНС.Да ли ово за Вучић,мислим да не зна? Било би лепо кад би јавност знала зашто је наградио са специјализацијом и начелничким местом докторицу која је послала жену да умре кући јер није препознала инфаркт? Докторе Курешу срам Вас било ,а шта је са Хипократовом заклетвом????Зар је лични интерес јачи од свега????

Arhitekta

17.10.2016 10:12

@Travar - Krsto je zaposlio na mesto čistačice ženu od Voje radikala ,za one koji neznaju on je predsednik oružnog odbora za Srem,a prethodno je otpustio ženu člana SNS samohranu majku dvoje dece. Da li ste drugovi naprednjaci radili da bi se u Šidu zapošljavali radikali? Dali ste glasali da se primaju loši kadrovi zarad ličnog interesa? Da li ste glasali da se zataškavaju smrti zbog greške.sumnjivi poslovi u apoteci? Da li ste glasali da direktor svoje "intimne prijatelje " stavi u UO iz reda zaposlenih?

Vazi?

13.10.2016 08:21

Pa, evo, URADITE vi nesto. Od jalovog teksta i piskaranja nema nikakve koristi. Npr. 1. Pozovite i organizujte proteste. 2. Siguran sam da znate licno neku nepravdu zdravstvenog sistema, jeste li podneli prijavu? 3. Ponudite mito nekom lekaru (a imajte tajno kameru). Cim uzme, pravac policija sa tim snimkom. Na taj nacin, pokazacete da Vam je zaista stalo do Radenka. Ovako, ispada da Vam je jedino stalo do tiraza.